На балансі Укрзалізниці при розпродажу знайшли диких ведмедей
Категорія
Україна
Дата публікації

На балансі Укрзалізниці при розпродажу знайшли диких ведмедей

На балансі Укрзалізниці при розпродажу знайшли диких ведмедей
Джерело:  online.ua

Під час масштабної перевірки непрофільних активів в акціонерному товаристві “Укрзалізниця” виявили на балансі двох ведмедів.

Джерело:  в.о. голови правління “УЗ” Іван Юрик

За його словами, проводилася перевірка напередодні продажу непрофільних активів. Він очікував, що там будуть “сюрпризи” у вигляді прихованих чи просто дивакуватих речей, однак наявність живих і диких звірів ніхто не очікував.

“Та це історія зі щасливим фіналом. Двох клишоногих, які якимсь дивом (та ще історія) опинилися на балансі Запорізької дитячої залізниці, ми передаємо на реабілітацію та утримання до зоопарку Ouwehand Zoo. Це у місті Ренен, Нідерланди. Комфортне проживання їм там гарантоване, ще й з басейном та водоспадом. Усі витрати на трансфер та утримання бере на себе зоопарк”, - пояснив Юрик.

Він зауважив, що ніхто не знає, чому звірів не передали відповідним закладам раніше. Пошуки тривали кілька останніх років.

“Але центри для реабілітації ведмедів в Україні відмовлялись їх прийняти до себе через відсутність місць. Я вдячний громадській екологічній організації Eco-Halych: Wildlife Rehab, яка наразі допомагає нам у цьому питанні. Зараз ми проходимо кола бюрократичного пекла та опрацьовуємо механізм передачі тварин. Кажуть, що вже у вересні наші ведмеді будуть жити в закордонному санаторії. А ми тут продовжимо ламати списи з непрофільними активами”, - резюмував посадовець.

Він також згадав резонансний інцидент із бджолами на “Укрпошті”.

Бджоли на Укрпошті

Державною службою доставки нещодавно скористалися для транспортування партії з кількох мільйонів бджіл. Вони, як спочатку здалося, не витримали перевезення та загинули, однак пізніше більша частка комах “прокинулася” та “загуділа”.

Експерти пояснили, що бджоли знаходилися у стані пригнічення, ймовірно, через нестачу свіжого повітря.

“Також бджоли можуть увійти в стан підвищеної активності і через надмірну вологість , яку бджоли не можуть виділити з свого організму, що може призвести до запарювання, якщо в рамці замість меду свіжий нектар.Наразі коробки з бджолами повертаються відправникам, які вже формують нову партію комах для відправки. Частину “реанімованих” бджіл відправники планують повторно переслати замовникам”, - додали у службі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?