На Буковині віряни УПЦ МП самостійно перейшли до Православної церкви України
Категорія
Україна
Дата публікації

На Буковині віряни УПЦ МП самостійно перейшли до Православної церкви України

На Буковині віряни УПЦ МП самостійно перейшли до Православної церкви України
Джерело:  online.ua

На Буковині церковна громада на зборах вирішила перейти з Московського патріархату до Православної церкви України. Віряни чекали на створення нової церкви ще від літа. Вказано, що це відбулося в селі Шишківці Кіцманського району, передає ONLINE.UA.

Вказано, що люди разом зі священиком зібралися у місцевій церкві Різдва Пресвятої Богородиці та майже одностайно вирішили перейти з УПЦ МП до ПЦУ.

Головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА Сергій Бухаров розповів, що рішення було майже одноголосним.

"Сьогодні зранку на зборах усі присутні, крім однієї людини, проголосували за приєднання до Єдиної Помісної Церкви. Їх підтримав і священик, який проводив збори. Це поки перша громада в області, яка зробила такий крок...До цього шишківчани готувались від літа – люди збирали підписи за утворення помісної церкви, а отім чекали Об`єднавчого Собору", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що16 грудня митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів перше богослужіння в якості предстоятеля новоствореної Православної церкви України. Він повідомив, що діючим кафедральним собором ПЦУ буде Михайлівський Золотоверхий собор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?