На Чорнобильську АЕС прибула експертна місія МАГАТЕ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Чорнобильську АЕС прибула експертна місія МАГАТЕ

На Чорнобильську АЕС прибула експертна місія МАГАТЕ
Джерело:  online.ua

Рафаель Гроссі, гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), повідомив, що від 18 січня на території Чорнобильської атомної електростанції постійно перебуватиме місія організації.

Джерело: Twitter Рафаеля Гроссі

МАГАТЕ прибула на ЧАЕС

Сьогодні я запустив Місію підтримки та допомоги МАГАТЕ у Чорнобилі. Наші фахівці залишаться на всіх АЕС, щоб надати життєво важливу допомогу в галузі ядерної безпеки у ці надзвичайно важкі та складні часи, - йдеться в дописі.

МАГАТЕ в Україні: що відомо

Уперше про те, що МАГАТЕ направить до України постійні технічні місії на всі атомні станції країни, стало відомо на початку грудня.

За словами Рафаеля Гроссі, незалежні експерти обов’язково мають працювати на Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також на Чорнобильській АЕС.

Таким чином, Міжнародне агентство з атомної енергії хоче підвищити технічну та технологічну безпеку.

У Міненерго схвально відреагували на присутність експертів від МАГАТЕ на українських електростанціях.
На думку очільника відомства Германа Галущенка, діяльність місії МАГАТЕ сприятиме посиленню безпеки на ядерних об’єктах в умовах постійних атак ворога.

Ми вітаємо початок роботи місій МАГАТЕ та на інших чотирьох атомних станціях України. Безпосередня присутність представників міжнародного агентства на всіх українських АЕС дозволить оцінити зсередини усю небезпеку і загрози ядерній та радіаційній безпеці, що несуть собою військові дії Росії, - наголосив Галущенко.

16 січня моніторингова місія МАГАТЕ прибула на Південноукраїнську АЕС, що на Миколаївщині.

18 січня стало відомо, що гендиректор агентства відкрив ще одну місію - цього разу в Рівненській області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?