На Давоський форум не покликали російських олігархів: з'явилася реакція Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

На Давоський форум не покликали російських олігархів: з'явилася реакція Кремля

На Давоський форум не покликали російських олігархів: з'явилася реакція Кремля
Джерело:  online.ua

У Кремлі встали на захист олігархів Віктора Вексельберга, Андрія Костіна і Олега Дерипаски, яких не покликали на Всесвітній економічний форум в Давосі. Прес-секретар Путіна вважає, що "форум рубає свої основи", відмовивши в запрошенні російським мільярдерам, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Спікер Кремля нахабно заявив, що якщо російські олігархи не відвідають ВЕФ у Давосі, то це зашкодить більше форуму, а не їм.

"Дерипаска, Костін і Вексельберг стали тими, ким вони стали, не завдяки Давоському форуму, а Давоський форум став форумом завдяки таким бізнесменам", - зухвало прокоментували в Кремлі ситуацію.

Пєсков підкреслив, що для Вексельберга, Дерипаски і Костіна стане не великою проблемою те, що вони не відвідають цього року Давоський форум. За його словами, в Москві проводяться безліч подібних заходів, на які завжди можуть приїхати всі зацікавлені в співробітництві з російськими підприємцями західні бізнесмени.

Раніше стало відомо, що Дерипаску, Вексельберга і Костіна вирішили не запрошувати на Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі через санкції США. Західні ЗМІ зазначають, що США побічно натякнули на те, що присутність російських олігархів, які знаходяться в списку санкцій, небажана.

Нагадаємо, Всесвітній економічний форум в Давосі буде проходити з 22 по 25 січня 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше британська влада анонсувала рішення про конфіскацію та замороження активів десятків російських олігархів. Обмежувальні заходи будуть прийняті відносно тих друзів Путіна, які не підтвердили законність свого майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?