На держоргани України здійснили кібератаку з окупованих районів Луганщини
Категорія
Технології
Дата публікації

На держоргани України здійснили кібератаку з окупованих районів Луганщини

На держоргани України здійснили кібератаку з окупованих районів Луганщини
Джерело:  online.ua

Уряд зафіксував хакерську атаку на державні органи України. Вона була здійснена з тимчасово окупованої території Луганської області.

Джерело: CERT-UA

Хакери атакували держоргани України

Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA від Міністерства оборони України отримано повідомлення про розповсюдження електронних листів з темою "постачання" серед державних органів України.

У додатку до листа знаходиться захищений паролем архів "ДВТПРОВТ.rar", який містить файл-ярлик "4222 ВП МОУ на лист ДВТПРОВТ від 09.03.22 403-5-1324.rtf.lnk" та EXE-файл з назвою "4222 ВП МОУ на лист ДВТПРОВТ від 09.03.22 403-5-1324.rtf", що буде виконаний у разі відкриття LNK-файлу, - повідомили в CERT-UA.

В результаті атаки комп'ютер жертви буде уражено модульною шкідливою програмою SPECTR, що, серед іншого, включає: SPECTR.Usb, SPECTR.Shell, SPECTR.Fs, SPECTR.Info, SPECTR.Archiver та інші компоненти.

В урядовій команді повідомили, що атаку здійснено групою UAC-0020 (Vermin), діяльність якої асоційовано з "органами безпеки" "ЛНР".

Там зауважили, що для атаки 17.03.2022 року використано інфраструктуру, яка застосовувалася групою ще у липні 2019 року.

Слід додати, що серверне обладнання групи UAC-0020 (Vermin) вже багато років розміщено на технічному майданчику луганського провайдера vServerCo (AS58271).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?