На Донбас терміново приїхав глава Міноборони України - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбас терміново приїхав глава Міноборони України - що сталося

На Донбас терміново приїхав глава Міноборони України - що сталося
Джерело:  online.ua

У четверг, 19 березня, в зону ООС приїхав глава Міноборони України Андрій Таран. Він відвідав передові позиції, по яким найчастіше ведуть обстріли бойовики ОРДЛО, а також особисто ознайомився з ситуацією на ділянках розведення сил. Разом з Тараном в зону ООС приїхав начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

На командних пунктах і передових позиціях ООС міністр оборони і начальник Генштабу обговорили питання ефективної протидії збройним провокаціям противника і впровадження новітнього бойового досвіду у військах, а також ознайомилися з політикою безпеки на ділянках, де проведені заходи по розведенню сил і засобів. Командувач ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко ознайомив військове керівництво країни з поточною ситуацією в районі проведення операції, кількісним складом і характером дій противника, а також навів останні факти порушень російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню. Як зазначив міністр оборони, результати візиту в райони проведення ООС будуть ретельно проаналізовані, на підставі чого будуть прийняті відповідні управлінські рішення.

Глава Міноборони також відвідав КПВВ "Станиця Луганська". Він приділив увагу на прийнятих на державному рівні вимог і рекомендацій щодо запобігання розповсюдженню коронавіруса. Також він обговорив з командирами впровадження дієвих заходів щодо збереження життя і здоров'я особового складу ЗСУ, підтримання необхідного рівня боєздатності підрозділів в районі проведення операції в умовах оголошених карантинних заходів. Відзначено практичні кроки недопущення поширення інфекції в підрозділах при проведенні ротаційних заходів і при виконанні завдань в місцях великого скупчення людей.

Слід зазначити, що в момент візиту глави Міноборони на Донбас бойовики не припиняють обстріли по позиціях ООС. З початку поточної доби, 19 березня, вже зафіксовано 5 ворожих обстрілів. Російські збройні формування ведуть вогонь по українським захисникам зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї, а також обстрілюють бійців ЗСУ мінами 82-мм і 120-мм калібру. Під ворожий вогонь сьогодні потрапили захисники Кримського, Новолуганського, Красногоровки, Павлопіля і Лебединського.

"Не дивлячись на наявну загрозу власному життю і здоров'ю, наші воїни на два ворожих обстріли відповіли вогнем з штатного піхотного озброєння", - йдеться у зведенні Міноборони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні бойовики потужно атакували українських захисників на Донбасі. В результаті ворожих обстрілів троє українських військових отримали бойове ураження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?