На Донбас вторгся черговий "гумконвой" Росії
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбас вторгся черговий "гумконвой" Росії

На Донбас вторгся черговий "гумконвой" Росії
Джерело:  mchs.gov.ru

Росія направила на окупований Донбас 57-й "гумконвой", в якому нібито знаходяться продукти харчування і медикаменти.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МНС Росії.

"О 04.00 мск більше 40 автомобілів з гуманітарною допомогою вийшли з Донського рятувального центру МНС в селищі Ковалівка Ростовської області в бік українсько-російського кордону. Вони везуть понад 400 тонн гуманітарних вантажів", - сказав представник відомства.

Пізніше в МНС РФ повідомили, що колона МНС Росії перетнула українсько-російський кордон. Маршрут до пунктів пропуску пройдено без затримок, непередбачених ситуацій у дорозі не сталося.

"На шляху прямування колона МНС Росії розділилася на дві частини. Одна з них прибула на пункт пропуску "Донецьк", друга - на "Матвєєв-Курган", де вантаж пройшов митне оформлення в суворій відповідності з міжнародним законодавством", - ідеться в повідомленні.

"Усі заходи на пунктах пропуску здійснювалися в присутності представників митної і прикордонної служб України. Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт із відкритим заднім пологом кузова. Перевірці піддалися не тільки техніка, але супровідні документи на гуманітарний вантаж", - додали у відомстві.

Відзначимо, що, як правило, українська сторона не має можливості оглянути вантажі росіян під час доставки так званого "гумконвоя". Не виключено, що так само було і цього разу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 вересня  гумконвой Росії, який був спрямований на окупований Донбас, серед іншого, містив книги, меблі і сантехніку, чого не було заявлено в ноті МЗС РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?