На Донбасі через бойовиків загинули місцеві жителі - розвідка дізналася всю правду
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі через бойовиків загинули місцеві жителі - розвідка дізналася всю правду

На Донбасі через бойовиків загинули місцеві жителі - розвідка дізналася всю правду
Джерело:  online.ua

На Донбасі через постійні провокації та атаки бойовиків продовжують гинути беззахисні люди. Так, українській розвідці вдалося дізнатися, що 27 березня на окупованій ворогом Луганщині 3 місцевих жителів підірвалися на мінах, які залишили сепаратисти у Слов’яносербському районі. В результаті отриманих травм 2 людей загинули, ще одна особа отримала важке поранення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

За словами представників розвідки, ворог проігнорував ці трагічні події та вже з 30 березня продовжив мінувати місцевість у цьому ж районі. Вдалося дізнатися, що за "роботу" взялися російські найманці 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу (Луганськ).

"Окрім того, окупанти у межах населених пунктів обладнали нові вогневі позиції, з яких обстрілюють підрозділи Об’єднаних сил, прикриваючись місцевими жителями. Водночас противник активізував мінування місцевості, зокрема, на територіях приватних земельних ділянок. Проросійські бойовики при цьому не встановлюють попереджувальних знаків та огороджень", - сказано в повідомленні.

В Міноборони наголошують, що протягом 2 квітня російські війська утрималися від обстрілів на Луганському напрямку. Однак на Донецькому здійснили 11 обстрілів, більше половини з яких — із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Окрім того, ворог також активно використовував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

"Захисників Авдіївки окупанти обстрілювали двічі у першій половині дня і один раз увечері. На наших позиціях розірвалися 1 міна 120-го калібру і 23 міни калібру 82 мм. Також тут лунали ворожі станкові і ручні протитанкові гранатомети та кулемети великого калібру. Так само тричі, із застосуванням мінометів калібру 82 мм, станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська обстріляли околиці населеного пункту Піски", - додають в Міноборони.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 квітня представниці терорестичних угруповань "ДНР" і "ЛНР", так звані "уповноважені з прав людини" Дарина Морозова та Ольга Кобцева звернулися до офіційного Києва. Вони кажуть, що вже готові до обміну полоненими та навіть представили списки бранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?