На Донбасі чергове загострення боїв: з'явилися подробиці і відео
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі чергове загострення боїв: з'явилися подробиці і відео

На Донбасі чергове загострення боїв: з'явилися подробиці і відео

В зоні АТО на Донбасі останнім часом фіксується загострення протистояння, зокрема, постійним обстрілам піддаються позиції українських морпіхів під Маріуполем.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.
"Селище Широкіно продовжує перебувати під вогнем супротивника. Протягом кількох останніх днів ворог веде вогонь із ствольної артилерії, танків, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.
За словами українських морпіхів, "противник веде себе нахабно, продовжує провокаційні обстріли наших позицій, використовуючи весь спектр стрілецької зброї та артилерії, а також танки і БМП, не знижують активності снайперські групи".
Читайте також: Купуємо патрони за власні гроші: снайпер АТО розповів про нюанси війни
За словами командира батальйону морпіхів Віктор Сікоза, "схоже, противник не знає, як нам протистояти, тому щодня витрачає боєкомплект в надіях досягти будь-якого результату".


"Обстріл в основному ведуться з тимчасово окупованих Саханки, Дзержинського, Ленінського та Сергіївки", - додав він.
При цьому командир зазначив, що, отримавши дозвіл, його бійці "дали відповідь із застосуванням ЗУ-23-2, встановленої на автомобілі, після п'яти хвилин роботи установки противник припинив обстріл.


Фото з позиції українських морпіхів під Маріуполем/Facebook
У свою чергу, український блогер і волонтер Серж Марко у своєму Facebook додав, що бої під Маріуполем не припиняються вже кілька днів.
"Під Маріуполем йдуть бої. Вже який день. У бойовиків паніка і втрати. Істотні. А у морпіхів намітилася цікава динаміка в цьому районі. От тільки це не радує, коли дізнаєшся що є втрати і у захисників Маріуполя", - написав він.
За словами блогера, "морпіхи знищують позиції бойовиків під Комінтернове і Саханкой, самі перебуваючи під постійними обстрілами, робота 122-152 арти вже сприймається як само собою зрозуміле".
"Бої йдуть. Маріуполь їх чує. Маріуполь знає. Так, я знаю що зараз цікава тема блокади, Насирова та іншого...Але іноді відволікаючись від цього. Помоліться за тих, хто загинув. І щоб інших минула ця лиха доля", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що внаслідок обстрілів українських позицій за минулу добу на Донбасі загинули четверо бійців ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?