На Донбасі дівчина-офіцер затримала екс-бойовика ДНР: з'явилися вражаючі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі дівчина-офіцер затримала екс-бойовика ДНР: з'явилися вражаючі подробиці

Національна поліція України
На Донбасі дівчина-офіцер затримала екс-бойовика ДНР: з'явилися вражаючі подробиці

У Маріуполі слідчий Кальміуського відділення поліції Ірина Кухтіна затримала колишнього бойовика ДНР, який втік на підконтрольну Україні територію Донбасу після розчарування в "руському мирі".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Національну поліцію України.


Читайте також: Спійманий на Донбасі "поліцейський ДНР" розповів, як катував людей


Затриманий в травні 2014 приєднався до "ополченців". "Події в Маріуполі обурили мене, окупація Горлівки, втрата роботи - все це в сукупності і підштовхнуло стати в ряди прихильників ДНР", - розповів екс-бойовик і зізнався, що дружина кинула його, дізнавшись про таке рішення.


Сам він пішов "влаштовуватися" в колишній Горлівський міськвідділ. "Кримінальне минуле кандидата анітрохи не засмутило «відділ кадрів». Там до нього «придивилися», видали форму і поставили «забезпечувати правопорядок». Відмінна поведінка і беззаперечне виконання наказів допомогли «в підвищенні» до начальника відділення", - йдеться в повідомленні.


"Незабаром в підрозділі «Сини Донбасу» пройшла зміна керівництва, а разом з нею до лав «влилося» пияцтво і хаос. Одного разу в відділення «поліції ДНР» був доставлений затриманий, який підозрювався у співпраці з українським «ворогом». У ньому 34- річний командир дізнався свого колишнього роботодавця, до якого ставився з повагою. Терористи буквально вибивали з нього зізнання і усвідомлення провини. Так і не отримавши «покаяння», зрадник був жорстоко вбитий. Все це відбувалося на очах у чоловіка, що підірвало його віру в «руський мир» і змусило тікати", - розповіли в поліції.



Спочатку чоловік переховувався в Горлівці, однак вирішив спробувати щастя на підконтрольній уряду території.


"Затримали його слідчий Кальміуського відділення поліції Ірина Кухтіна, яка розробила оперативну комбінацію і привернула до реалізації військовослужбовців НГУ, з якими спільно несла службу. На маршруті патрулювання наряд, що складається з поліцейського і військовослужбовців, підійшов до перехожого для перевірки документів. Першочергові заходи не принесли результатів, але слідчий Кухтіна переписала анкетні дані та адресу чоловіка, тому що все ще сумнівалася і що, як виявилося, було виправданим", - відзначили в Нацполіціі.


Вирішується питання про відкриття кримінальної справи за фактом інциденту. Дівчині-офіцеру Кухтіній на загальнообласному інструктажі особисто віддячив заступник голови Нацполіціі України, начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в районі проведення АТО на Донбасі затримали колишнього бойовика ДНР, який шпигував на користь російських спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?