На Донбасі нові втрати: стали відомі деталі боїв
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі нові втрати: стали відомі деталі боїв

На Донбасі нові втрати: стали відомі деталі боїв
Джерело:  interfax.com.ua

Спікер АТО Андрій Лисенко поінформував про втрати в зоні бойових дій на Донбасі, вказавши, що за минулу добу один український військовослужбовець загинув, вісім отримали поранення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"За добу в результаті бойових дій один український військовий загинув, вісім отримали поранення. Наш воїн загинув під час зіткнення в Верхньоторецькому. Четверо військових поранення отримали під час обстрілу в районі Авдіївки, один - в районі шахти Бутівка, один - в Верхньоторецькому і двоє в районі с. Луганське", - сказав Лисенко.
За його словами, на луганському напрямку за добу було зафіксовано 5 обстрілів, 4 з них - з важкого озброєння. Провокації фіксувалися в Кримському, Лопаскіному, в районі Попасної. Загалом бойовики випустили близько 20 боєприпасів з мінометів і гармат калібром 122 мм.
На донецькому напрямку бої велися по всій лінії фронту, найпотужніші обстріли позицій сил АТО мали місце в Авдіївці, там незаконні збройні формування вели вогонь з мінометів і легкого озброєння безперервно 4 години. До вечора також було 2 обстріли. У Верхньоторецькому мало місце бойове зіткнення, бій тривав 50 хвилин, противник змушений був відступити. Мінометні обстріли також були в Троїцькому і на шахті Бутівка. У Луганському і Новгородському бойовики застосували бронетехніку. За добу на донецькому напрямку зафіксовано 17 обстрілів, 8 з них із застосуванням важкого озброєння.
На маріупольському напрямі обстановка як і раніше напружена. Активні бойові дії були в Красногорівці, Маріуполі, Старогнатівці, на ділянці Павлопіль-Широкине. Бойовики застосовують міномети і БМП. Сили АТО були змушені неодноразово відкривати вогонь у відповідь. За добу на маріупольському напрямі зафіксований 31 обстріл, 9 з них - із застосуванням важкого озброєння.
Як повідомляв ONLINE.UA, волонтери міжнародної спільноти InformNapalm опублікували нові докази присутності зброї і армійських комплексів з так званого "військторгу Путіна" на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?