На Донбасі підліток підірвав себе гранатою, прийнявши її за запальничку: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі підліток підірвав себе гранатою, прийнявши її за запальничку: з'явилися фото і відео

На Донбасі підліток підірвав себе гранатою, прийнявши її за запальничку: з'явилися фото і відео

У Вугледарі Донецької області 12-річна дитина загинула, підірвавшись на гранаті, яку прийняла за запальничку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції в Донецькій області.
Повідомляється, що в центрі міста двоє дітей знайшли предмет, схожий на бойову гранату. Відомо, що діти йшли додому зі школи мистецтв, по дорозі 12-річний Назар знайшов гранату, яку прийняв за запальничку.
"Він почав розкручувати її, подивився, що всередині. Закрутив. Він подумав, що це запальничка, а я ж попереджав, говорив йому, що це граната. Він все одно думав, що це запальничка, хотів потягнути за чеку, щоб побачити вогонь. Я відвернувся і швидко пішов. А у нього граната вибухнула в руках, мене оглушило, я побіг додому", - розповідає 10-річний Діма, друг загиблого.
12-річний Назар не дійшов до будинку буквально кілька метрів, від важких поранень підліток помер на місці.

Читайте також: Війна на Донбасі: стало відомо про втрати у бійців АТО в результаті жорсткого бою
Мати дитини не розуміє, як таке могло статися, адже вона часто говорила з дітьми про небезпеку зброї і боєприпасів.
"Мені подзвонила мама з батьківського комітету і сказала, що щось трапилося, Я відразу прибігла. І коли побачила підошву, то відразу зрозуміла, що це моя дитина там лежить... Розповіла молодшому синові, як загинув його брат і попросила, якщо він десь щось побачить - нехай це буде іграшка, щоб ніколи до цих предметів не торкався і покликав дорослого, щоб він викликав поліцію", - говорить жінка.
Вона впевнена - щоб такого не траплялося, потрібно постійно говорити з дітьми.
"Перш за все про це потрібно говорити батькам - бо як не кажи, а діти все одно зроблять своє. Тому потрібно дуже багато говорити з дітьми про це", - каже мати загиблого хлопчика.
Дитина була спокійною, домашньою, хлопчик добре малював і ходив до школи образотворчого мистецтва. Зараз з родиною працюють поліцейські ювенальної превенції. За фактом загибелі дитини відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України з позначкою нещасний випадок. Перевірка обставин загибелі дитини триває.


Як повідомляв ONLINE.UA,  п'яний 24-річний військовий ходив у Печерському районі Києва з арсеналом боєприпасів в сумці.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?