На Донбасі розбомбили будинок, в якому зупинявся Порошенко - радник
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі розбомбили будинок, в якому зупинявся Порошенко - радник

На Донбасі розбомбили будинок, в якому зупинявся Порошенко - радник
Джерело:  online.ua

Будинок, в якому  президент України Петро Порошенко зупинявся під час візиту на передову бойових дій на Донбасі влітку 2016 року, пізніше був зруйнований внаслідок обстрілів бойовиків.


Про це радник міністра оборони і президента Юрій Бірюков розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


Як відомо,  Порошенко 24 червня 2016 року їздив в село Водяне Донецької області, що знаходиться в зоні АТО в двох км від окупованого Донецька, де підписав указ про демобілізацію військових, що були призвані під час п'ятої хвилі часткової мобілізації.


На питання журналіста про те, як бійці ВСУ сприйняли візит глави держави на передову, Бірюков відповів: "Це шок. Плюс - він нагороджував тоді. Плюс - ми там якісь фрукти привезли. Багато оніяковіло. У одного офіцера дійсно почалася істерика. Він не вірив у все, що відбувається. У нього сльози градом ллються, він стоїть... Це ж армія. Дійсно, є в армії якісь рефлекси на вище начальство. А тут - саме вищестояще, ще вище не буває. А так взагалі там неформально - кісточками від черешні перекидувалися... насправді, було весело".


За словами радника Порошенко, президент згадує про ту поїздку. "Ми там заїхали в будинок у Водяному, де він, власне, в підвалі будинку підписував указ про демобілізацію 5 хвилі. А це був штаб 128 бригади. І там кухар з Закарпаття - ну, він просто якийсь суперський кухар. І він там готував обід для штабу 128 бригади. А тут - президент як би. І він все намагався президента борщем нагодувати. Президент спробував. Президенту дуже сподобалося. Ми там ще якийсь борщ поїли... "


Читайте також: Порошенку дісталися дуже діряві чоботи, я йому не заздрю ​​- волонтер


"Тобто це місце стало для нього зрозумілим. Він розумів, де він був. А я йому про це місце раніше розповідав. Ось саме про цей будинок. А потім, в грудні 2016 року, цей будинок розбомбили. Міцно і сильно. У мотлох рознесли. І я Петру Олексійовичу потім надіслав фотографію, кажу: Петре Олексійовичу, пам'ятайте ось будиночок? Він відповідає: ну, звичайно, пам'ятаю! Нема вже будиночка... ", - зазначив Бірюков.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Україна 15 років готувалася "воювати" з Румунією і ще однією країною, армії не стало зовсім - Юрій Бірюков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?