На Донбасі розгорається серйозний скандал через смолоскипну ходу
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі розгорається серйозний скандал через смолоскипну ходу

На Донбасі розгорається серйозний скандал через смолоскипну ходу

У Слов'янську розгорівся скандал, після того, як мер міста Вадим Лях подав заяву до суду з вимогою про заборону смолоскипної ходи в день пам'яті Героїв Крут.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook представника руху «Сильні громади» Дениса Бігунова.
"Новина викликала неабиякий резонанс серед значної кількості активістів з різних міст Донецької області, які переконані, що мер Слов'янська навмисне намагається зірвати в прифронтовому Слов'янську традиційне для України вшанування Героїв Крут", - написав він.
Читайте також: На Донбасі влаштували марш на честь Бандери: з'явилися яскраві фото
Бігун додав, що суд, який розглядатиме заяву Ляха, повинен відбутися в Слов'янську 28 січня о 13.00. За його словами, активісти все-таки налаштовані провести 29 січня смолоскипну ходу.
Як відомо, 29 січня 1916 року під Крутами в Київській області 400 київських курсантів і козаків «Вільного козацтва» героїчно призупинили наступ 4-тисячного підрозділу російської Червоної гвардії під керівництвом есера Михайла Муравйова.
Як повідомляв ONLINE.UA,  мер Слов'янська Вадим Лях не прийшов на святкові заходи з нагоди третьої річниці Революції Гідності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?