На Донбасі розгорається великий скандал зі співачкою-фанаткою ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі розгорається великий скандал зі співачкою-фанаткою ЛНР

На Донбасі розгорається великий скандал зі співачкою-фанаткою ЛНР
Джерело:  online.ua

Відому представницю сепаратистського «вузу» в так званій ЛНР запросили головувати в журі Міжнародного вокального конкурсу «Крила надії» у звільненому Сєверодонецьку Луганської області, який проходить під егідою Сєвєродонецької міськради і «Союзу вокалістів України».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».


81-річна народна артистка України Джульєтта Якубович - відома співачка. Однак в 2014 році вона вибрала не Україну, а сторону проросійських сепаратистів з угрупування «ЛНР». До війни в Донбасі вона викладала в Інституті культури і мистецтв Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка. З жовтня 2014 року ЛНУ евакуйований в Старобільськ, а його Інститут культури і мистецтв - в Полтаву», - сказано в матеріалі.


У той же час на окупованих територіях продовжують працювати невизнані клони луганських вузів, в тому числі Інститут культури і мистецтв «ЛНРівського» ЛНУ ім. Шевченко. Там і залишилася працювати професор кафедри співу і диригування Джульєтта Якубович.


«Її ім'я відразу стали використовувати для піару «ЛНР», - пише «Радіо Свобода».


Читайте також:  У Харкові розгорається сепаратистський скандал з обладміністрацією


«Ми зібралися з дуже важливого і знакового для нашого університету приводу: щоб вшановувати нашу легендарну людину, «маму» нашої культури. Ми дуже цінуємо те, що вона залишилася з нами в цей важкий час. Джульєтта Антонівна могла виїхати в Москву, в Ростов чи Київ, але вона залишилася з нами. А значить, мистецтво, культура в Луганську живі», - говорив у 2015 році «директор» «ЛНРівського» «інституту культури і мистецтв» Володимир Андріюк на святкуванні 80-річчя співачки.


Громадськість Луганської області обурена. «Хто знає відповідь на таке просте запитання: чому Якубович, яка працює прохвессором в ЛНР має бути ... головою журі на українському пісенному конкурсі? Хто зійшов з розуму в Сєвєродонецьку?», - пише в Facebook викладач-філолог евакуйованого ЛНУ ім. Шевченко Марина Волошинова.


У той же час головний організатор Міжнародного фестивалю-конкурсу вокального мистецтва «Крила надії» в Сєвєродонецьку - Благодійний фонд «Крила надії» - не бачить в ситуації ніяких проблем.

Як заявив голова наглядової ради фонду, колишній луганчанин, а нині секретар Сєвєродонецької міської ради Григорій Пригеба, тут немає політики.


«Наш благодійний фонд допомагає реабілітації дітей з ДЦП. У фестивалі, який ми почали проводити ще в Луганську, навіть була номінація для таких дітей. Ми запрошували Джульєтту Якубович головою журі, і вона безоплатно виконувала цю роботу. Я не знаю, чи закликає вона зараз до сепаратизму, або проголошує якісь політичні гасла. Я їй подзвонив - вона сказала, що із задоволенням приїхала би (хоча не знаю, чи зможе насправді - все ж 80 років)», - говорить Пригеба.


Він також сподівається, що на фестиваль приїдуть діти з окупованих територій Луганської області, тому, за його словами, конкурс і носить назву «Мир на Донбасі».


При цьому він не відповів на питання, чому було не запросити головою журі людей з евакуйованого Інституту культури ЛНУ або інших українських вокалістів.



Як повідомляв ONLINE.UA,  миколаївський громадський працівник, глава профспілки "Сильні разом" Денис Жело розмістив в мережі аудіозапис, який нібито підтверджує, що чиновниця з Миколаєва систематично передає допомогу близькій соратниці ватажка бойовиків так званої ЛНР Ігоря Плотницького Аллі Подтинній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?