На Донбасі розпочинається перемир’я: бойовики зробили заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі розпочинається перемир’я: бойовики зробили заяву

На Донбасі розпочинається перемир’я: бойовики зробили заяву
Джерело:  rbc.ua

Найближчої ночі, о 00:00, на Донбасі має початися безстрокове перемир’я. Домовленість про припинення вогню була досягнута 17 липня на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « РБК-Україна », лідери бойовиків ДНР та ЛНР заявили, що готові виконувати умови безстрокового перемир’я.

Згідно інформації, яка поступила сьогодні від сепаратистських ЗМІ, ватажки загонів бойовиків запевнили, що вже нібито донесли всім своїм підрозділам норми дисциплінарної відповідальності за порушення режиму припинення вогню.

Як відомо, на лінії зіткнення неодноразово оголошувалися перемир’я: «шкільне», «хлібне», «великоднє» та навіть «різдвяне». Однак в усіх цих випадках вогонь з боку бойовиків за кілька днів все одно порушувався.

Останні домовленості про перемир’я, за словами представника України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ Романа Безсмертного, від попередніх спроб заключити мир відрізняються тим, що в них вперше прописана відповідальність сторін.

У документі, який було підписано у Мінську 17 липня, передбачається необхідність публічних заяв сторін про припинення вогню. Ця умова сьогодні була виконана. Також сторони публічно взяли на себе обов’язок не вести вогонь впродовж неозначеного періоду.

Нагадаємо, що протягом вчорашнього дня «миролюбність» бойовиків була підтверджена значною активізацією обстрілів. 19 липня сепаратисти 26 разів обстріляли підрозділи ЗСУ, двоє українських військовослужбовців були вбиті внаслідок снайперського вогню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?