На Донбасі суд прийняв резонансне рішення щодо пенсіонерки-сепаратистки
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі суд прийняв резонансне рішення щодо пенсіонерки-сепаратистки

На Донбасі суд прийняв резонансне рішення щодо пенсіонерки-сепаратистки
Джерело:  online.ua

У Дружківці суд відпустив главу виборчої комісії під час "референдуму" про самостійність так званої ДНР, який відбувся 11 травня 2014 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Youtube "До ТБ".


ДоТБ повідомляє, що протягом кількох місяців судового розгляду було допитано десятки свідків, а також представлено відео-доказ участі в "референдумі" 73-річної пенсіонерки Валентини Колчанової.


Читайте також: Попереду велика війна: в мережі показали пронизливе відео з Днецька

Суддя розповів, що в 2014 році Колчанова увійшла до ініціативної групи машинобудівного заводу і брала участь в підготовці "референдуму" - очолила виборчу комісію на ділянці в школі №17.


За словами пенсіонерки, на участь в "референдумі" її підштовхнула хвороба сина.


"Син лежав хворий. Я прийшла в раду ветеранів за грошима, мене попросили. Це моя велика помилка, що я погодилася. Я дуже каюсь і прошу суд поблажливіше поставитися", - заявила Колчанова.


Як повідомив місцевий журналіст Євген Фіалко, в 2015 році Колчанова також очолювала виборчу комісію під час виборів в Дружківський міська рада.


Суд засудив пенсіонерку до п'яти років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність України. Також, посилаючись на статтю 75 Кримінального кодексу, суд постановив звільнити її від покарання з встановленням виправного терміну тривалістю 1 рік.


Користувачі соцмереж прокоментували рішення суду.




Як повідомляв ONLINE.UA,  в так званій ДНР визначили категорії населения, які отримають залишки гуманітарної допомоги, що раніше належала Фонду Ріната Ахметова в окупованому Донецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?