На Донбасі виявили багато російських вагонів: з'явилася скандальна деталь
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі виявили багато російських вагонів: з'явилася скандальна деталь

На Донбасі виявили багато російських вагонів: з'явилася скандальна деталь
Джерело:  online.ua

На окупованій території Донбасу пересувається багато російських вагонів з вугіллям і іншим товаром.


Таку думку учасник АТО, відомий блогер Гліб Бабич висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Я переконаний: торгівля з "ордою" однозначно більш тривати не може. Тому що в наявності навіть не подвійні стандарти, а подвійний світ. Ось тут війна йде, а тут - потяги з вугіллям і різним крамом ходять, причому, у величезній кількості. Ми з сектора М поверталися поїздом - залізничні колії забиті. Переважна приписка вагонів - РЖД. тобто товарообіг - величезний! І ми, точніше, наша влада, заплющивши очі, бреше протягом двох з половиною років, що все в порядку, що - ура, хлопці, ми від Росії вже, напевно, не залежимо!", - підкреслив боєць АТО.


Читайте також: Торгівля з окупованим Донбасом: у Гройсмана прояснили тонкощі


"А, насправді, маємо ситуацію, коли ми взаємопов'язані з тими, з ким воюємо. Так не можна. Вже говорили про хрест і труси - пам'ятаєш цей навязший в зубах анекдот? Але не можна однією рукою робити одне, а інший - зовсім інше. Не можна. Тим більше, немає ні мотивів, ні нормального пояснення, в ім'я чого це робиться", - додав він.


"Хоча у нас влада зараз досягла вищого ступеня мистецтва пояснення. Тлумачити вони можуть все. Пояснити абсолютно будь-яку проблему і знайти причину, чому так або чому ні. І за документами все буде правильно. Виходить когнітивний дисонанс. Очима ти бачиш одне, але тобі дохідливо пояснили, що ось ця чорна штука - білого кольору! І за документами все сходиться. Документи, експертні думки, ЗМІ та телевізор - все підтверджує: це - біле. Але воно ж чорне! Тобто, після пояснень відчуваєш себе більшим ідіотом, ніж до", - продовжив блогер.


"Це велика проблема. Так відбувається з багатьма. І якщо вже говорити про блокаду, то це давно треба було робити. І навіть не блокувати, а поступально зводити до нуля. За 2,5 року цю проблему вже можна було вирішити. Її просто ніхто не хотів вирішувати. І, може бути, через те, що це вилізло наверх, тепер почне щось робитися. Тому що це пов'язано з усією нашою енергетичною системою, з цінами - з усім. Просто до цього якось не доходили руки, а тут у деяких не доходили мізки оцінити, чому все так, чому тобі прийшла саме така платіжка... І тут нам знову пояснюють: хлопці, насправді, це Роттердамська ціна вугілля, ви нічого не розумієте. а ми - розуміємо. І ми вам зараз все пояснимо. Слідкуйте за руками...", - резюмував Гліб Бабич.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Торгівля з "ордою" неприпустима, але блокада Донбасу схожа на спосіб її легалізації - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?