На Донбасі виявлено велике скупчення російської військової техніки: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі виявлено велике скупчення російської військової техніки: з'явилися фото

На Донбасі виявлено велике скупчення російської військової техніки: з'явилися фото
Джерело:  InformNapalm

Волонтери-розслідувачі міжнародного співтовариства InformNapalm представили нові докази присутності російської військової техніки на окупованому Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт  InformNapalm.


Розслідувачі підкреслили, що 9 грудня бойовики обстрілювали Широкино з гармат калібру 122 мм, а 10 грудня вівся обстріл Водяного, Широкино, Лебединського зі зброї 152 і 122 мм калібру. При цьому, жителі окупованого ДНР Новоазовська Донецької області стверджують, що в їх населеному пункті базується близько 10 САУ 2С1 "Гвоздика" 122 мм калібру (незважаючи на те, що відповідно до Мінських угод подібна техніка повинна бути відведена як мінімум на 25 км від лінії розмежування) і близько 15 одиниць тентованої автомобільної техніки.


Читайте також: З'явилася детальна карта військ Путіна на Донбасі: опубліковано відео


Як доказ розміщення знарядь в Новоазовську наводяться супутникові знімки за 2016 рік і фото аеророзвідки за вересень 2016 року, на якому відображено принаймні 8 САУ 2С1 «Гвоздика». Відзначається, що саме дану зброю використовують російські військовослужбовці для обстрілу населених пунктів Донбасу.


Примітно, що в травні 2016 року бойовики заблокували доступ спостерігачам СММ ОБСЄ до Новоазовську і навіть зробили попереджувальний постріл в повітря.


"На основі раніше проведених InformNapalm OSINT-розслідувань, а також перерахованих вище інцидентів грубого перешкоджання діяльності ОБСЄ, є всі підстави вважати, що в Новоазовську базуються не тільки проросійські найманці і заборонені типи (калібри) озброєнь, а й кадрові російські військовослужбовці, які координують постійні атаки на маріупольському напрямку", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  волонтери-розслідувачі приводили докази базування російської військової техніки на території окупованого Криму.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?