На Донбасі зафіксували нову техніку з "військторгу" Путіна: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі зафіксували нову техніку з "військторгу" Путіна: опубліковані фото

На Донбасі зафіксували нову техніку з "військторгу" Путіна: опубліковані фото
Джерело:  InformNapalm

Волонтери ідентифікували на Донбасі чергову сучасну російську станцію радіоелектронної розвідки 1РЛ243 "Рубікон".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  InformNapalm.


Це вже восьма за рахунком модель станцій РЕР і РЕБ, що застосовується російськими окупаційними військами на Донбасі. Раніше ідентифіковані:


РБ-341В "Леєр-3"

Р-378Б "Борисоглібська-2"

Р-934УМ

Р-330Ж "Житель"

"Торн"

Ртуть-БМ

РБ-636АМ2 "Світло-КУ".


Читайте також:  У мережі показали, як Путін жене військову техніку в Україну: опубліковане фото.


Станція 1РЛ243 "Рубікон" прийнята на озброєння російської армії, в інші країни не експортувалася. Технічні характеристики в даний час засекречені. Ймовірно, зараз стоїть на озброєнні 18-ї омсбр (в \ ч 27777, станиця Калиновська, окупована республіка Ічкерія).



Волонтерам удалося ідентифікувати "Рубікон" на Донбасі завдяки черговому найманцю з Санкт-Петербурга з псевдонімом Mister Evil, який виклав фотографії на тлі станції в соціальну мережу. Фото, ймовірно, було зроблено взимку 2016 року, але оприлюднено лише в жовтні.




Точне місцезнаходження станції не визначено. Але точно відомо, що підрозділ пітерського найманця дислокується в Донецькій області. Встановити цей факт вдалося по фотографії, завантаженій 14 жовтня 2016 року. На ній зображений рекламний щит з оголошенням про покрівельні роботи і зазначеним мобільним номером 099-108-15-77 (оператор МТС-Україна). Результат пошуку номера телефону видає профіль в соцмережі Сергій Строй з рекламними публікаціями по будівельних і покрівельних роботах. У профілі вказано рідне місто Донецьк.




Нагадаємо, "військторг" - іронічне позначення військової техніки, устаткування і спорядження з Росії, яке поставляється бойовикам. Воно з'явилося після заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що військове спорядження "зелених чоловічків", які проводили анексію Криму (насправді - військовослужбовців РФ) "можна купити в будь-якому військторзі".


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Росію з Донбасу масово вивозять українських дітей, нібито під приводом усиновлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?