На Донбасі затримали трьох бойовиків ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі затримали трьох бойовиків ДНР

На Донбасі затримали трьох бойовиків ДНР
Джерело:  online.ua

Протягом одного дня правоохоронці затримали трьох чоловік, підозрюваних в участі в діяльності бойовиків так званої ДНР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Головне Управління Національної поліції в Донецькій області.

Читайте також: Житель Авдіївки, що коригував вогонь бойовиків ДНР, засуджений до 6 років в'язниці

"Двоє жителів Слов'янська 1985 та 1995 років народження і один житель Лиманського району 1978 року народження навесні 2014 року добровільно вступили в ряди НВФ. Всі вони «служили» в різних «командирів», але завдання в них були однакові: затримувати та обшукувати громадян на блокпостах окупантів і охороняти захоплені адміністративні будівлі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затримані вступили до "ДНР" з-за грошей або продуктових пайків, а після звільнення регіону від бойовиків "робили вигляд, що не мають ніякого відношення до бойовиків".

Так, на блокпосту в ході перевірки був виявлений 32-річний житель Слов'янського району, що значився у базах даних МВС за участь у НВФ. В той самий день в рамках перевірки оперативної інформації виявили 22-річного жителя Слов'янська, що брав участь у діяльності ДНР.

Крім того, Лиманські правоохоронці виявили 38-річного чоловіка, що підходив під опис розшукуваного за участь у угрупованні. При перевірці його особа підтвердилася.

За фактом затримань проводять додаткові перевірки. При цьому, запобіжний захід за статтею про створення незаконних збройних формувань і участь в них передбачає до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше робітники СБУ на адмінкордоні з окупованим Кримом затримали дезертира, який у 2014 році втік з військової частини ЗСУ до лав бойовиків на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?