На Донбасі зраділи безвізу з ЄС, але не всi розумiють, чим він корисний
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі зраділи безвізу з ЄС, але не всi розумiють, чим він корисний

На Донбасі зраділи безвізу з ЄС, але не всi розумiють, чим він корисний

У місті Добропілля, Донецької області, відбулися урочистості з нагоди рішення Ради Євросоюзу про введення безвізового режиму з Україною; проте більшість мешканців міста не розуміють, що вони матимуть від цього.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Святкові заходи відбулися на центральній площі міста, і, хоча більшість городян в цей час були на роботі в шахтах, прийшли в основному службовці державних і комунальних установ та пенсіонери.

Прийняття безвізового режиму люди схвалюють, але що це дасть простим городянам, поки не розуміють.

Читайте також: Порошенко про безвіз: сьогодні Україна остаточно розлучилася з Російською імперією

"Мені особисто, я думаю, що нічого не дасть. Я в принципі не збираюся за кордон найближчим часом. А для України, напевно, важливо", – розповів мешканець міста на ім'я Сергій.

У свою чергу, місцева мешканка Світлана переконана, що безвізовий режим дозволить більшій кількості людей подивитися, як живуть в інших країнах.

"Це, напевно, дасть більше можливостей для кожного мешканця, стане простіше виїжджати в Європу, це можливість пізнати іншу культуру. Я б, напевно, поїхала в Італію. Тому що Італія – це країна з давньою історією. Це столиця моди. Мені, як будь-якій дівчині, це цікаво", – розповіла вона.

Дехто впевнений, що надання безвізового режиму – це знак Євросоюзу Україні про те, що країна рухається в правильному напрямку, реалізуючи нові реформи.

"Швидше за все, вони сподіватися на те, що ми проведемо реформи, станемо краще. Ми прагнемо до Європи, до цивілізованого суспільства. Але я спочатку хотіла б вивчити Україну повністю. У нас дуже багато цікавих місць, і ще мені не пощастило скрізь побувати", – розповіла ще одна мешканка Добропілля Катерина.

Тим часом, на центральній площі міста, після коротких виступів чиновників військові і спортсмени під національний гімн України та "Оду до радості", яка є гімном ЄС, прапори України та Євросоюзу.

За словами губернатора області Павла Жебрівського, раніше тільки 7% жителів Донецької області подорожували до Європи, але відтепер ця цифра стане набагато більшою.

"Законодавчо ми все виконали, але ментальності і виконання того, що написано в законах, поки немає. Але ми на правильному шляху", – запевнив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на Запоріжжі на честь рішення про безвізовий режим України з ЄС було піднято пропор Євросоюзу на найвищий флагшток у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?