На гірськолижному курорті в Норильську зійшла лавина, серед загиблих немовля
Категорія
Світ
Дата публікації

На гірськолижному курорті в Норильську зійшла лавина, серед загиблих немовля

На гірськолижному курорті в Норильську зійшла лавина, серед загиблих немовля
Джерело:  online.ua

У ніч на 9 січня в російському Норильську сталася трагедія - на гірськолижному курорті "Гора Окрема" зійшла снігова лавина. Лавина накрила територію площею 500-600 кв. м, товщина снігового покриву становила 3 метри. Під сніговою масою виявилися шість будиночків, в яких знаходилися люди. З-під снігу рятівники вилучили п'ятьох людей - троє з них загинули, серед загиблих 1,5-річна дитина. Вижив тіли 14-річний підліток - його госпіталізували в реанімацію у важкому стані. Пошуково-рятувальні роботи на даний момент завершені, передає ONLINE.UA.

РосЗМІ повідомляють, що снігом при сходженні лавини засипало туристичні будинки в районі гірськолижного комплексу "Гора окрема". Відомо про загибель трьох осіб: жінки, чоловіка і півторарічного немовляти. За даними регіонального управління СК, лавина забрала життя членів однієї сім'ї. Вижив тільки їх син, неповнолітній підліток, якого змогли витягнути з-під снігу. Він знаходиться в лікарні з важкими травми. Крім підлітка постраждав ще один чоловік. Він вибрався з-під завалів самостійно і відмовився від госпіталізації.

За фактом загибелі туристів Слідчий комітет РФ завів справу про надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки. В екстрених службах попереджають, що існує загроза повторного сходження лавини.

Як відомо, гірськолижний комплекс "Гора Окрема" знаходиться на околиці Норильська. Він існує з 60-х років минулого століття. На курорті обладнані сім схилів, що мають різну ступінь складності. Протяжність найдовшої траси становить близько 1 500 м при перепаді висот 300 метрів. Поруч з гірськолижним комплексом знаходиться муніципальний спортивний комплекс, його будівля в результаті сходу лавини не пошкоджена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські експерти почали бити на сполох через нову серйозної проблеми - за їхніми словами, в Карпатах за весь сніголавинний сезон 2019-2020 роки не зійшло жодної лавини. Фахівці звертають увагу на те, що це аномальне явище.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?