На головній площі Маріуполя зірвали російський прапор — Андрющенко
Категорія
Україна
Дата публікації

На головній площі Маріуполя зірвали російський прапор — Андрющенко

На головній площі Маріуполя зірвали російський прапор — Андрющенко
Джерело:  online.ua

На головній площі Свободи Маріуполя зрізали російський прапор.

Джерело: радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

Із головної площі Маріуполя зник російський триколор

В Маріуполі зрізали видалили російську ганчірку на головній площі Свободи.
Знов. Маріупольский Спротив вітає з Різдвом Україну та каже, що в русні в місті щось з обличчям. Чого би це? – написав заступник очільника Маріуполя.

Андрюшенко також опублікував фото пустого флагштока на головній площі міста.

Яка ситуація у Маріуполі?

У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі в пошкоджених загарбниками будинках квартири затоплює дощем, від води замикає проводку, люди замерзають.

Квартири затоплює, а вікон немає. Люди просто замерзають. Мешканці знімають відео, де домівки затоплює водою після дощів. І це взимку, коли маріупольці і так не мають опалення. А від води ще й замикає проводку, що може призвести до пожеж. Зігрітися теж не вдається, адже у багатоквартирному будинку так і не замінили вікна, – зазначає Маріупольська міська рада.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони перебувають у підвалах пошкоджених будинків, дехто живе у наметах. Водночас у вцілілих та пошкоджених будинках немає опалення. Люди зустріли новорічні свята без опалення, газу та світла, багато хто з розбитими вікнами.

Також у Маріуполі загарбники знесли зруйнований ними ж житловий квартал, щоб ймовірно облаштувати тут "елітний район" для своїх.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?