На Івано-Франківщині посилили карантин - невтішні деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

На Івано-Франківщині посилили карантин - невтішні деталі

На Івано-Франківщині посилили карантин - невтішні деталі
Джерело:  online.ua

Епідемія коронавірусу COVID-19 в Україні відзначилася новим сплеском протягом останніх тижнів. На тлі спалаху влада Івано-Франківської області ухвалила невтішне рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міську раду адміністративного центру.

Згідно з офіційним попередженням, Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила закрити низку закладів.

Йдеться про:

  • закриття закладів фізкультури та спорту, спортивних залів та фітнес-центрів;

  • закриття закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), зокрема й культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 квадратів площі приміщення.

Водночас експерти вирішили дозволити проводити релігійні заходи, якщо щільність учасників не буде більшою за одного на 10 квадратів площі у закладі.

Нагадаємо, новий етап послаблень карантинного режиму почався з 10 червня. Виявилося, що в Україні близько 10 регіонів не готові до таких заходів, оскільки вони мають погану епідемічну статистику. Серед таких локацій відносять також Київ.

Станом на ранок у вівторок, 16 червня, по всій Україні підтвердили вже 32 476 випадків коронавірусу COVID-19. За попередню добу нових - 666. Протягом тривалого часу медики реєструють понад 600 та понад 700 нових інфікованих щодня.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі погіршення епідемічної ситуації в Україні Кабмін обговорює можливість повернення жорсткого карантину. Це питання підняли під час традиційної наради Офісу президента у понеділок, 15 червня. Наразі в уряді розробляють документ з умовами щодо карантину, який стане заміною для чинного порядку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?