На кого повісять всі провали Зеленського - експерт озвучив сміливий прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

На кого повісять всі провали Зеленського - експерт озвучив сміливий прогноз

На кого повісять всі провали Зеленського - експерт озвучив сміливий прогноз
Джерело:  24 канал

Про ймовірну відставку Кабінету міністрів Дениса Шмигаля у Верховній Раді заговорили ще місяць тому, однак тоді це були лише безпідставні погрози. 18 червня український парламент знову відмовився підтримати програму діяльності уряду, у такий спосіб позбавивши його річного імунітету. Ця подія яскраво ілюструє той факт, що погрози ВРУ можуть дуже скоро стати реальністю, а на Дениса Шмигаля чекає доля його попередника Олексія Гончарука. Економічний експерт Тарас Козак уважно оцінив ситуацію в країні - він прогнозує, що, цілком можливо, Кабмін Шмигаля керуватиме країною ще кілька місяців. На думку фахівця, уряд буде "злитий" восени – десь перед місцевими виборами, які попередньо заплановані на 25 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами Козака, тоді призначать нових міністрів, а на уряд Шмигаля "повісять" всі негаразди. У деяких з них він справді об'єктивно винен, але частина – це наслідки COVID-19.

"Думаю, що Кабмін Шмигаля "вигребе" і за себе, і за все, що відбулося в країні. Це, мабуть, буде остання можливість Зеленського ще зняти з себе відповідальність", - заявив економіст.

На думку експерта, те, що ВРУ не схвалить програму дій уряду, було досить очікуваним. Однак потрібно не забувати про той факт, що все ж цей документ став значно кращим, детальнішим та аргументованішим, ніж його перша версія. Козак запевняє, що першу версію відхилили, зокрема, з економічної точки зору. Однак у другу вже втрутилася політика. За 100 днів Кабмін встиг багато з ким "побити горшки", у людей немає відчуття свіжості та довіри.

"Лише 2/3 "слуг народу" підтримали програму дій Кабміну, оскільки всередині політсили є розуміння, що вона має бути суттєвішою. У програмах урядів Тимошенко, Азарова, Яценюка також, наприклад, було небагато цифр. Але часи міняються, нардепи стають вимогливішими.Сьогодні текст "за все хороше проти всього поганого" не проходить. Треба чіткіше говорити. Не просто вища якість життя українців, наприклад, а в чому вона полягатиме, якою ціною, що конкретно треба зробити", - наголосив Козак.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 червня Верховна Рада оперативно відреагувала на екстрену вимогу Володимира Зеленського та ухвалила нове важливе рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?