На кордони України знову набиратимуть строковиків
Категорія
Україна
Дата публікації

На кордони України знову набиратимуть строковиків

На кордони України знову набиратимуть строковиків
Джерело:  news.liga.net

Начальник управління професійної підготовки ДПСУ Артур Король розповів, що в 2016 році Держприкордонслужба України відновлює комплектування органів і підрозділів військовослужбовцями строкової служби.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
"Ми плануємо з квітня по червень цього року призвати близько 4 тисяч військовослужбовців строкової служби. Підкреслюю, що це тимчасовий захід. Наш основний пріоритет - це професійна служба, яка передбачає комплектування військовослужбовцями за контрактом", - сказав він.
За словами Короля, необхідність призову строковиків обумовлена ​​звільненням мобілізованих військовослужбовців, чисельність яких в ДПСУ становить близько 9 тисяч. Ще одна причина - формування нових підрозділів.
"У 2015 році ми збільшили нашу штатну чисельність, в зв'язку з чим виник некомплект військовослужбовців. Ми плануємо укомплектувати військовослужбовцями строкової служби. Це підрозділи на мирних ділянках на сході, півдні і заході", - зазначив представник ДПСУ.
Він підкреслив, що військових строкової служби не відправлятимуть у зону АТО.
"Наша служба впроваджує територіальний принцип комплектування. Військовослужбовець, призваний, наприклад, в Закарпатській області, після навчання в навчальних центрах буде відправлений на Закарпаття, де проходитиме службу. При цьому є ряд обмежень. Ми вимагатимемо якісного несення служби. Недопущення втягування у протиправну діяльність. ДПСУ залишає за собою право змінити місце служби, якщо виникне така необхідність", - сказав він.
Король додав, що строковиків розглядають як майбутню базу для комплектування складу Держприкордонслужби.
Нагадаємо, військовослужбовцям, які проходять строкову службу в Збройних силах України, виплачуватимуть подвійну мінімальну зарплату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?