На Львівщині впіймали цілу компанію депутатів-хабарників
Категорія
Події
Дата публікації

На Львівщині впіймали цілу компанію депутатів-хабарників

На Львівщині впіймали цілу компанію депутатів-хабарників
Джерело:  Гал-інфо

Депутатів Винниківської міськради у Львівській області затримали за підозрою у хабарництві.
Про це заявили джерела в силових структурах, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Гал-інфо".
"17 жовтня військова прокуратура Львівського гарнізону спільно з ГВ БКОЗ Управління СБ України у Львівській області спіймали на хабарі заступника голови постійної комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього середовища і архітектури Винниківської міської ради Явного Богдана Петровича і депутатів цієї ради Чорного Андрія Петровича і Фому Всеволода Володимировича ", - пише видання.
Затримання провели за фактом вимагання $10 тис і однокімнатної квартири вартістю понад 350 тис грн від приватного підприємця за допомогу у продовженні оренди ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку та припинення перешкоджання в здійсненні господарської діяльності в Винниках.
СБУ і військова прокуратура Львівщини затримали депутатів одразу ж після отримання ними хабара, наразі проводять обшуки в приміщеннях Винниківської міськради і будинках правопорушників.
Пізніше Zaxid.net, посилаючись на мера Винників Володимира Квурта, оприлюднив інформацію про затримання чотирьох депутатів, а не трьох, як повідомлялося раніше. Так, за інформацією видання, силовики також затримали брата депутата Всеволода Фоми, Максима Фому.
"Я хотів продовження оренди земельної ділянки для будівництва багатоквартирного будинку на вулиці Сахарова. Близько півроку вони мені морочили голову і всіляко перешкоджали процедурі. Зрештою повідомили, що я маю дати хабар - $10 тис і квартиру в новобудові. Я звернувся в СБУ. Сьогодні два депутати Андрій Чорний і Богдан Явний пройшли до мене в офіс і ми домовилися, що я передаю хабар. Але обачні депутати вирішили гроші отримати на вулиці", - розповів потерпілий в результаті вимагання депутатів підприємець Павло Фіщук.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Дніпрі заарештували суддю-хабарника Соборного райсуду, в будинку якого під час обшуків виявили майже $55 тис.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?