На місці блокади на Донбасі стався інцидент, затримані десятки людей: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

На місці блокади на Донбасі стався інцидент, затримані десятки людей: з'явилися фото

На місці блокади на Донбасі стався інцидент, затримані десятки людей: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У Донецькій області на залізничній станції Кривий Торець 28 лютого група невідомих осіб напала на активістів товарної блокади Донбасу. Прибувши на місце інциденту, поліція затримала десятки людей.
Як повідомляє ONLINE.UA, про інцидент розповів начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.
"Сьогодні близько 13.20 в колл-центр 102 надійшло повідомлення від аноніма про те, що на залізничній станції Кривий Торець, де знаходяться учасники блокади, виник конфлікт. На місце виїхала слідчо-оперативна група і керівництво Торецького відділення поліції", - пише Аброськін.
За його словами, станом на 14.40 поліцейські затримали 37 осіб, які вчинили напад на учасників блокади. Встановлюються особи кожного учасника конфлікту. Ведеться перевірка.
Читайте також: Блокада Донбасу: у Путіна вже пустилися на відкриті погрози

У штабі блокади висунули свою версію того, що сталося. Активісти стверджують, що їх блокпост атакували "тітушки", яких підтримували правоохоронці.
"Перші дві спроби штурму були відбиті, "тітушки" відійшли і перекрили підходи і під'їзди до редуту. Діють сумісно з так званої поліцією. Вдалося уникнути застосування вогнепальної зброї. Судячи з дій поліції, змусити гарнізон редуту застосувати вогнепальну зброю з метою самозахисту, очевидно, і було основним завданням режисера цієї провокації", - написали активісти в Facebook.
"Велика частина так званих "тітушек" явно має ознаки військового вишколу, однак особи нападників поки не встановлені. Штаб вживає всіх заходів безпеки і деблокування редуту, але прибуває допомога і до" тітушок".
Також повідомляється, що один із захисників редуту в зіткненнях отримав ножове поранення і зараз госпіталізований, загрози його життю немає.
Новина про напад на активістів отримала великий резонанс в інтернеті, російські ЗМІ поспішили повідомити, що українська влада нібито приступила до "жорсткої зачистки".


Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні ультиматум щодо блокади Донбасу Україні поставили ватажки так званих ДНР-ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький: згідно із заявами бойовиків, в разі продовження блокування всі підприємства на території "республік" підлягають "націоналізації".




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?