На Місяці знайшли ознаки життя
Категорія
Технології
Дата публікації

На Місяці знайшли ознаки життя

На Місяці знайшли ознаки життя
Джерело:  online.ua

Вчені з Університету штату Вашингтон заявила про ймовірне існування життя на Місяці. Результати їх досліджень підтверджують сприятливі умови для її появи мільярди років тому, передає ONLINE.UA з посиланням на  Phys.org.

Фахівці заявили, що після формування з уламків супутника Землі з його надр викинулася велика кількість газу, а також водяної пари. Процес дегазації міг призвести до виникнення на поверхні небесного тіла водойм і щільної атмосфери.

"Під час підвищеної вулканічної активності, близько 3,5 мільярдів років тому, такі умови на Місяці могли зберігатися. Відомо, що на поверхні Місяця спостерігаються великі обсяги водного льоду, які містяться в кратерах. Також вода присутня в мантії супутника, про що свідчить низка доказів", - сказано в повідомленні.

Зазначається, якщо життя існувало на супутнику, воно могло бути принесене із Землі у вигляді біологічних молекул. Планета в той період зазнавала достатньо інтенсивного бомбардування метеоритів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у США  помер відомий астронавт-дослідник Джон Янг, який двічі літав на Місяць і командував першим польотом космічного шаттла. Причиною смерті Янга стала пневмонія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?