На мітингу в Москві стався інцидент через українські прапори
Категорія
Світ
Дата публікації

На мітингу в Москві стався інцидент через українські прапори

На мітингу в Москві стався інцидент через українські прапори

Під час сьогоднішнього мітингу у центрі Москви стався конфлікт через наявність у одного з учасників прапора України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Як стало відомо, на мітингу на проспекті Сахарова невідомий молодий чоловік підняв прапор України. Однак оточуючі обізвали його «провокатором» і зажадали прибрати прапор. У відповідь чоловік заявив, що пишається своєю країною і Майданом: «Це прапор моєї країни, я їй пишаюся, пишаюся Майданом!».

На відео, яке пізніше з’явилось у соціальних мережах, видно, що українських прапорів було декілька і дехто з інших учасників акції справді намагався їх зірвати.

Сьогодні у Москві пройшов наймасштабніший за останні роки опозиційний мітинг «Відпускай і допускай». На відміну від попередніх масових акцій проти зняття незалежних кандидатів з виборів до Московської міської думи, проведення цього мітингу було санкціоноване владою. Тому обійшлося без сотень затриманих, як це було тиждень тому. За останньою інформацією, затримано «лише кілька десятків» чоловік.

За даними російської преси, у мітингу на проспекті Сахарова взяли участь близько 50 тисяч росіян. Більшість лідерів демократичної опозиції не змогли прийняти участь у масовій акції, оскільки всі вони перебувають під адміністративним арештом на строк від 10 до 30 діб.

Нагадаємо, що рекордна кількість затриманих – майже 1400 чоловік, була зафіксована у Москві два тижні тому, на акції протесту 27 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?