На могилі російського нациста Тесака помітили вінок від проєкту арт-керівника меморіалу "Бабин Яр"
Категорія
Світ
Дата публікації

На могилі російського нациста Тесака помітили вінок від проєкту арт-керівника меморіалу "Бабин Яр"

На могилі російського нациста Тесака помітили вінок від проєкту арт-керівника меморіалу "Бабин Яр"
Джерело:  online.ua

Український журналіст Вахтанг Кіпіані звернув увагу на те, що на могилі одного з лідерів російських нацистських рухів Максима Марцинкевича, який був відомий як Тесак, помітили вінок від проєкту "Дау", який створив створив нинішній арт-керівник меморіалу "Бабин Яр" Ілля Хржановський. Окрім того, Кіпіані закликав главу Міністерства культури Олександра Ткаченка оперативно відреагувати на цю ситуацію - журналіст також опублікував фотодоказ, аби не бути голослівним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Вахтанга Кіпіані у Фейсбук.

"Вінок нацисту "Тесаку" від проєкту "Дау", який створив нинішній арт-керівник меморіалу "Бабин Яр" Хржановський. Дна нема. Є тільки русскій мір, гроші русскіх олігархів і русскіє ліберали, які жити не можуть без русскіх нацистів", - зазначив український журналіст, опублікувавши відповідне фото з могили нациста.

Варто звернути увагу на те, що поряд також лежить вінок із нацистською свастикою, черепами. Неважко здогадатися, що це фото спровокувало бурхливу реакцію користувачів соціальної мережі.

"У будь-якій іншій країні після такого б донори миттєво припинили фінансування проекту, держава - надання підтримки, худрука звільнили б і вибачились. Але не в нас. Бо МБЯ - проект, націлений не на суспільні інтереси, а на задоволення амбіцій головних донорів… Дивовижно, з якою самовбивчою наполегливістю донори тримаються за цього токсичного персонажа, через якого весь проект - важливий і цінний - іде прахом", - прокоментував фото директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко.

Очільник ГО "Рада з урбаністики Києва", менеджер центру "Ейдос" Віталій Селик прокоментував: "Не вистачає ще вінка від Меморіального комплекса Бабин Яр".
Як уже згадувалося раніше, Ілля Хржановський раніше керував скандальним проєктом "Дау". Проєкт включав зйомку дітей-сиріт і випадок сексуального насильства між непрофесійними акторами. У зйомках брали участь реальні російські неонацисти. Майже рік тому Хржановський став художнім керівником Меморіального комплексу "Бабин Яр" в Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в Росії помер член команди очільника Кремля Володимира Путіна та депутат від Комуністичної партії у Держдумі Ваха Агаєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?