На нас забили - у Зеленського несподівано заявили про розкол
Категорія
Політика
Дата публікації

На нас забили - у Зеленського несподівано заявили про розкол

На нас забили - у Зеленського несподівано заявили про розкол

Нардепи Верховної Ради планують розглянути законопроєкт про звільнення окремих міністрів, що не подобається представникам Офісу президента. Це стало причиною конфлікту в команді президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Депутати заявили, що міністри ігнорують контакти з парламентом та можуть "поскаржитися" у разі конфлікту Банковій.

"Розумієте, зараз ми не можемо нічого зробити з конкретними міністрами. Ми можемо звільнити весь уряд, а до міністрів добратись не можемо. І вони просто на нас забили. Не відповідають на дзвінки, не приходять на комітети – просто ігнорують. А коли щось, то біжать на Банкову скаржитись", - пояснив один з представників фракції "Слуга народу".

Наразі депутати планують довести до кінця розгляд про інтерпеляцію. Це дозволить викликати окремих міністрів на звіт, проводити голосування у разі необхідності та звільняти його за допомогою 226 голосів.

Серед ініціаторів законопроєкту на офіційному сайті Ради — спікер Дмитро Разумков, очільник "Слуги народу" Давид Арахамія, інші "слуги народу" - Олександр Корнієнко, Юрій Арістов, Михайло Радуцький, Микита Потураєв, Дмитро Наталуха, Андрій Мотовиловець та інші.

Водночас в ОПУ цю ідею розкритикували. Згідно з неофіційними даними, очільник адміністрації Андрій Єрмак розмовляв з керівниками фракцій та комітетів,намагався зупинити розгляд законопроєкту. Він назвав його "дуже шкідливим".

Як повідомляв ONLINE.UA, за незаконне прослуховування топпосадовців в Україні можуть застосовувати кримінальну відповідальність. З такою ідеєю виступив очільник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, наразі нібито існує необхідність введення жорстких заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?