На нічній нараді у Путіна обговорювали війну з Литвою — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

На нічній нараді у Путіна обговорювали війну з Литвою — ЗМІ

На нічній нараді у Путіна обговорювали війну з Литвою — ЗМІ
Джерело:  online.ua

У ЗМІ з’явилися повідомлення, що РФ може розглядати можливість війни з Литвою через блокування Калінінградської області згідно з санкціями ЄС. Для цього Росія вдаватиметься до ескалації обстановки, щоб побачити реакцію НАТО.

Джерело: Сегодня

ЗМІ заявляють про мету нічної наради Путіна

Російські джерела журналістів заявляють, що нібито на нічній нараді у Кремлі розглядалося питання Литви.

Речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що наради не було.

За даними джерела "Сьогодні", на нараді, ймовірно, були присутні голова АП Антон Вайно, голова Росгвардії Віктор Золотов, а факт наради спростували, тому що рішення не прийняли.

Фото — flickr.com

Блокада Калінінградської області

Нагадаємо, що згідно з санкціями, РФ не може перевозити через ЄС низку товарів, таким чином суходольний шлях до Калінінградської області є заблокованим.

Обговорював цю тему з головою Європейської комісії у Брюсселі Урсулою фон дер Ляєн. Цілком зрозуміло, що Литва має застосовувати і застосовуватиме санкції ЄС. Литва повинна зберігати і зберігатиме контроль за вантажами, що перевозяться через її територію, і не може бути мови про будь-які "коридори", а також про думки деградуючої Росії... Я наочно пояснив би голові ЄК, як Литва бачить цю ситуацію, – написав президент Литви Гітанас Науседа про блокаду коридору.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним сказав, що блокада транзиту деяких товарів до Калінінграда "схоже на оголошення війни".

Депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс повідомив, що цього тижня у Брюсселі відбулися важливі дискусії щодо калінінградського транзиту, і, за його словами, є ризик поступок Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?