На очільника ГПУ Рябошапку написали заяву до ДБР: хто та чому
Категорія
Україна
Дата публікації

На очільника ГПУ Рябошапку написали заяву до ДБР: хто та чому

На очільника ГПУ Рябошапку написали заяву до ДБР: хто та чому
Джерело:  online.ua

Міністерка юстиції часів Януковича Олена Лукаш написала заяву на очільника ГПУ Руслана Рябошапку після того як її викликали на допит у прокуратуру. Про це вона повідомила журналістам, передає ONLINE.UA.

"У зв'язку з обіцянками, що весна прийде, і в рамках незрозумілих дій ми отримали інформацію, що в четвер нам буде уточнено підозра в ГПУ. Ця несподіванка змусила нас глибше придивитися до діяльності генпрокурора, при якому ми спостерігаємо зупинку всіх обіцянок щодо того, що весна прийде і злочинці попереднього режиму будуть покарані…", - каже Лукаш.

За її словами Рябошапка незаконно призначив двох своїх заступників, а саме Каська і Чумака. Чинний на той момент закон про прокуратуру вимагав проведення конкурсу та інших процедур, які були проігноровані генпрокурором і його поплічниками.

"Це дає нам підстави вважати, що в його діях є ознаки таких злочинів: перевищення влади і службових повноважень, незаконне присвоєння службових повноважень та важкі і тяжкі наслідки, до яких приводять подібні дії... Вчора Руслан Рябошапка святкував свій день народження, а на день народження дарують подарунки, нам немає чого подарувати Рябошапці, але ми бажаємо йому міцного здоров’я і думок про свою репутацію, невпинної тяжкої праці і повідомляємо йому, що ми пильно стежимо за ним, і нашим знаком уваги і пошани є заява про вчинення ним кримінального правопорушення", - сказала Лукаш.

Вона також назвала Рябошапку "обноском режиму Порошенка". За словами колишньої міністерки, мотивом для перегляду її справи у ГПУ стало "слабоумие и отвага".

Як повідомляв ONLINE.UA,  народні депутати Верховної Ради проголосували за проєкт  реформування Генпрокуратури від команди президента Володимира Зеленського. Ініціативу про Офіс генпрокурора підтримали 259 нардепів. Вона також знову вводить вимогу у вигляді юридичної освіти для голови відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?