На окупованих територіях повинні працювати українські суди - Геращенко
Категорія
Політика
Дата публікації

На окупованих територіях повинні працювати українські суди - Геращенко

На окупованих територіях повинні працювати українські суди - Геращенко

Україна наполягає на відновленні роботи українських судів на окупованих територіях, повідомляє представник України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.
Про це вона написала в середу перед початком переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську.
"Посилення російського представництва тільки об'єднує нашу маленьку делегацію, і наша позиція залишається чіткою і незмінною. Мінські угоди повинні бути виконані, в т.ч. РФ і контрольованими нею бойовиками", - зазначила Геращенко.
"Російські війська і техніка повинні піти. Ми повинні отримати контроль на кордоні. Вибори? Тільки за українським законодавством, під моніторингом ОБСЄ, після роззброєння", - зазначила Геращенко.
"Амністія? Повинні відновити роботу українські суди на окупованих територіях (і ключова роль у вирішенні за законом про амністію належить ВР (Верховній Раді, - Ред.), Мінськ - це лише майданчик для дискусії), також тяжкі злочини, які не потрапляють під амністію", - підкреслила вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?