На окупованому Донбасі перебуває до 4 тис. російських військових - Жебрівський
Категорія
Події
Дата публікації

На окупованому Донбасі перебуває до 4 тис. російських військових - Жебрівський

На окупованому Донбасі перебуває до 4 тис. російських військових - Жебрівський
Джерело:  online.ua

На окупованій бойовиками території Донецької і Луганської області знаходиться близько 4 тисяч військових регулярної армії Росії.

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляв ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Читайте також: "Їхтамнемає": з'явилися нові фотодокази військ Росії на Донбасі

"За нашими підрахунками, російських регулярних військ 3-4 тис. чоловік, не кажучи про найманців, які за гроші там працюють", - підкреслив Жебрівський.

Він зазначив, що після початку блокади Донбасу закрилися шахти, в результаті чого деякі з місцевих жителів перейшли до бойовиків за відсутністю альтернативних способів заробітку.

"В Дебальцево змушують працювати на залізниці, розвантажувати дизпаливо, зброю і за це не платять вже 4 місяці, і люди кажуть, що вони повинні йти туди. Також вони тікають. Є сьогодні питання з місцевими бойовиками, які часом слухають своїх кураторів, а часом не слухають. На жаль, багатьох з них росіяни навчили воювати, і сьогодні вони досить прицільно стріляють по українських воїнах", - пояснив голова Донецької ВЦА.

За його словами, на території проведення антитерористичної операції зменшилася кількість обстрілів, проте їх точність покращилася.

"Однак на тій стороні приблизно, за нашими підрахунками, в 2,5-3 рази кількість загиблих і поранених більша, ніж з нашого боку", - додав Жебрівський.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 травня в результаті бойових дій загинув російський журналіст та поет Ігор Грач, який три роки воював проти українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?