На окупованому Донбасі вірять, що воюють з фашистами і американцями - командувач сектора М
Категорія
Події
Дата публікації

На окупованому Донбасі вірять, що воюють з фашистами і американцями - командувач сектора М

На окупованому Донбасі вірять, що воюють з фашистами і американцями - командувач сектора М
Джерело:  online.ua

Пропаганда на

о

купованому так званою ДНР і Росією Донбасі продовжує діяти, тому багато жителів цієї території досі вважають, що бойовики воюють з "бандерівцями", "фашистами" і навіть "американськими найманцями".
Про це розповів в інтерв'ю ONLINE.UA командувач оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь", заступник командувача військ ОК "Північ" з бойової підготовки полковник Едуард Москальов.


Про провокації для російських ЗМІ на Донбасі


Буває. Он, три дні тому (розмова відбулася наприкінці жовтня, - ONLINE.UA), посеред ночі, вони зібрали з того боку дуже багато кореспондентів - і влаштували "шоу". Підірвали вночі один з будинків в районі Саханки - і на тлі палаючого будинку давали інтерв'ю про те, що це українська артилерія працює, підриває мирні будинки. Хоча з нашого боку не було випущено жодного снаряда.


Але вони не врахували одного: у нас є камери спостереження, які фіксують і ту сторону. І було чітко видно, як нізвідки раптом з'явився вибух з того боку. Ми спочатку подумали: ну, може хтось так на складі з боєприпасами невдало у них покурив. Але потім уже з'ясувалося, що це було показове шоу для російських журналістів.



Про роботу російської пропаганди на Донбасі


Люди вірять. Мізки їм промили добре. І ми для всіх них - фашисти, бандерівці, вбивці. А вони (росіяни і бойовики, - ONLINE.UA) - визволителі.


Що стосується військових, то ми зі свого боку проводимо усіляку роботу з місцевим населенням. У населених пунктах є групи цивільно-військового співробітництва, які працюють з людьми, розповідають, роз'яснюють... Плюс командири підрозділів роблять те ж по можливості. Ми працюємо зі свого боку, своїх офіцерів відправляємо. Тож робота з місцевим населенням йде. І іноді у деяких людей очі відкриваються. Вони починають на все дивитися по-іншому.


Але є і такі елементи, які конкретно переконані в тому, що ми всі - варвари, фашисти і агресори. А Росія їх рятує.


Про те, звідки беруться розповіді про "американських найманців" на Донбасі


Були комічні випадки. Взяли якось в полон сепаратиста. Запитуємо: з ким ви воюєте? Відповідь: українська армія розбита, ми воюємо з американськими найманцями. Найсмішніше, що допитували його я і мій товариш. Ми обидва - росіяни за національністю. І ось коли цей сепар заявив, що воює з американськими найманцями, мій товариш повертається до мене - і каже: ну, що, мій чорний брате?.. Після того, скільки не зустрічалися з ним, він до мене інакше, ніж "чорний брат", і не звертався.


Ось така каша у них в голові. Про американських найманців. Про те, що української армії немає...


Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA найближчими днями


Лілія Рагуцька

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?