На орбіті Землі знайшли таємничий астероїд
Категорія
Технології
Дата публікації

На орбіті Землі знайшли таємничий астероїд

На орбіті Землі знайшли таємничий астероїд
Джерело:  online.ua

Астрономи виявили на орбіті Землі новий таємничий об'єкт, який може бути троянським астероїдом. Загадкове космічне тіло досягає декількох сотень метрів в діаметрі. Об'єкт назвали 2020 XL5 і він дуже схожий на єдиний підтверджений троянський астероїд нашої планети 2010 TK7. Вчені вважають, що поруч з виявленим троянським астероїдом можуть бути ще й інші подібні космічні тіла. Але астрономи запевнили в їх безпеці для нашої планети, так як вони знаходяться в точках Лагранжа, де гравітаційне тяжіння Землі і Сонця ідеально врівноважує і утримує на місці будь-яке космічне тіло. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на науковий журнал Science Alert.

Як відомо, троянськими астероїдами називають космічні камені, які поділяють орбітальний шлях з більшими планетними тілами в Сонячній системі, і знаходяться в гравітаційно стійких кишенях, відомих як точки Лагранжа. Кожна система з двох тіл має п'ять точок Лагранжа - між Землею і Місяцем їх п'ять і ще п'ять між Землею і Сонцем.

Астрономи запевняють, що для планет троянці не несуть ніякої небезпеки. Наприклад, у Юпітера є понад 7000 троянських астероїдів, у Нептуна - 28, а у Марса - 9. До лютого 2020 у Сонячній системі було відкрито 7681 таких астероїдів. Але NASA планує дослідити троянців. Зокрема, на Юпітер планується запустити місію "Люсі" в жовтні 2021 року. Проліт через головний пояс астероїдів намічений на 2025 рік. З 2027 року по 2033 рік "Люсі" дослідить 6 троянських астероїдів Юпітера.

Важливо відзначити, що вже 21 березня 2021 року до Землі на мінімальну відстань наблизиться гігантський астероїд 231937 (2001 FO32), який в діаметрі перевищує 1000 м. Вчені NASA класифікували астероїд як "потенційно небезпечний". Це означає, що є вірогідність, що в майбутньому він може зіткнутися з Землею.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на орбіті Землі з'явився загадковий об'єкт, який може бути новим міні-місяцем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?