На пам'ятнику, який урочисто відкривав Путін, знайшли відразу кілька ляпів: опубліковано фото
Категорія
Світ
Дата публікації

На пам'ятнику, який урочисто відкривав Путін, знайшли відразу кілька ляпів: опубліковано фото

На пам'ятнику, який урочисто відкривав Путін, знайшли відразу кілька ляпів: опубліковано фото

На  пам'ятнику хрестителю Київської Русі Володимиру, який президент Росії Володимир Путін урочисто відкрив біля Кремля, знайшли кілька ляпів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook історика і блогера Андрія Плахоніна.
"Після всіляких дурниць, написаних про княжі шапки й інших відмінних помилках пам'ятника Володимиру в Москві, потихеньку починають спливати реальні ляпи", - написав він.
Читайте також:  Путін поставив пам'ятник своїм комплексам: справжні причини появи Володимира в Москві
Історик розповів про барельєф - "Хрещення князя Володимира в Херсонесі", створеному на основі відомої картини художника Віктора Васнєцова "Хрещення князя Володимира".
"Я абсолютно не чекав від нього (барельєфа - ред.) сюрпризів, і, виявилося, даремно. Скульптор Салават Щербаков, не сумніваюся, як йому здавалося з найкращих спонукань, вирішив картину Васнецова поліпшити, забезпечивши додатковими деталями групи русів і херсонесців з боків хрещальної купелі", - зазначив Плахонін.
Він вказав на конкретні ляпи барельєфа пам'ятника князю Володимиру.
"1. На фото один з членів групи херсонесців тримає в руках, як здавалося Салавату Щербакову, символ Візантії, двоголового орла. Насправді, двоголовий орел у Візантії вживався лише як родовий геральдичний символ, і з'явився там в кінці ХІ століття, через 100 років після хрещення. 2. Впізнаєте храм, який видніється позаду групи херсонесців? Не сумніваюся, що впізнаєте, навіть без мінаретів. Константинопольська Свята Софія?! У Херсонесі?! Ага...", - написав історик.


Користувачі мережі прокоментували помилки, допущені при створенні пам'ятника.

Костянтин Омельяненко: "Так чудово все! Не країна, а просто, якийсь самописний фантастичний роман, суцільна альтернативна історія".
Tigran Uzunyan: "Що ж дивного? Московити завжди облизувалися на ЦарьГрад".
Павло Сулима: "Бородаті русичі в азіатських шоломах нікого не бентежать? Володимир на монетах з виголеним підборіддям, а тут прямо копія Хірурга".
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко раніше заявив, що відкриття пам'ятника київському князю Володимиру в Москві є спробою гібридного присвоєння історії Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?