На переговорах щодо Донбасу підписали найважливіший документ
Категорія
Політика
Дата публікації

На переговорах щодо Донбасу підписали найважливіший документ

На переговорах щодо Донбасу підписали найважливіший документ

Тристороння переговорна група з врегулювання ситуації на Донбасі прийняла рішення про розведення сил ворогуючих сторін і неприпустимість застосування стрілецької зброї для обстрілів.
Про це повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в мінській контактній групі Леоніда Кучми, передає ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
«У Мінську підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів», - заявила вона.
Крім того, Оліфер додала, що було прийнято рішення, яке має на увазі «повне виконання попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи щодо відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм».
«Відповідно до рамкового рішення про розведення сил і засобів СММ ОБСЄ здійснює «на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення», - заявила вона.
При цьому спікер зазначила, що «розведення заплановано тільки на трьох ділянках з чітко визначеними координатами». Тим часом, на думку української сторони, в ході виконання цього рішення «можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів уздовж всієї лінії розмежування».
«При підготовці документа українська сторона повністю виключила спроби вільного тлумачення параметрів і статусу лінії розмежування», - розповіла вона.
Оліфер відзначила, що цю угоду «від України підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ - Мартін Сайдік, від Росії - Борис Гризлов».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ на Донбасі викрили у брехні про те, що її спостерігачі не мають доступу вглиб окупованих територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?