На півдні України ЗСУ знищили понад 100 позицій армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

На півдні України ЗСУ знищили понад 100 позицій армії РФ

На півдні України ЗСУ знищили понад 100 позицій армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами спікера оперативного командування "Південь" Владислава Назарова, протягом минулої доби українські військові за підтримки авіації за добу завдали понад 100 успішних ударів по позиціях кремлівської окупаційної армії РФ на півдні України.

Джерело: Facebook-сторінка ОК "Південь"

ЗСУ завдали понад 100 ніщивних ударів по позиціях окупантів на півдні України 

Наші підрозділи спільно з авіацією Повітряних сил завдали за добу понад 100 поразок ворожих позицій, - зазначає речник ОК "Південь".

Назаренко наголошує вогнем реактивної артилерії знищено склад паливно-мастильних матеріалів поблизу Чорнобаївки.

Заспокоєні" 29 рашистів, знищено зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", танк Т-72 та іншу броньовану техніку, - зазначає речник південного військового командування.

За словами радника міністра МВС Віктора Андрусіва, позиційна війна України проти кремлівської окупаційної армії може затягнутись щонайменше на 3 роки.

Андрусів підкреслив, що наразі окупаційна армія зводить бетонні укріплення на території Херсонської області та готується стримувати наступ ЗСУ.

Питання контрнаступу ЗСУ полягає в тому, наскільки будуть морально виснажені російські війська, і наскільки вони будуть готові захищати захоплені ними рубежі. Плюс – наскільки наш Генштаб керуватиметься стратегічними задумами, а не завданнями щось звільнить. Якщо ми побачимо, що за нашого контрнаступу вони провалюють цілі лінії оборони, то, звісно, контрнаступ буде успішним. Якщо війна може закінчитися порівняно швидко, - зазначає радник міністра МВС.

На його думку, активна війна може завершитись вже десь ближче до вересня цього року та перейти у фазу позиційної війни.

Тобто, визначиться лінія зіткнення та позиційно вона утримуватиметься. А позиційна війна може тривати 2-3 роки. Поки що Росія не відчує дуже серйозного удару від санкцій - а раніше ніж через два роки вона його не відчує, - зазначає Андрусів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?