На півночі Косова серби будують барикади й готуються до конфлікту
Категорія
Світ
Дата публікації

На півночі Косова серби будують барикади й готуються до конфлікту

На півночі Косова серби будують барикади й готуються до конфлікту
Джерело:  online.ua

За словами іноземних журналістів, на півночі частково визнаного Косова місцеві серби почали активно будувати барикади, протестуючи проти рішення Приштини про перереєстрацію транспортних засобів та ідентифікаційних карток.

Джерело: місцеве видання  N1

Серби на півночі Косова почали готуватися до конфлікту

Журналісти звертають увагу на те, що будівництво барикад підтверджує заступник начальника поліції Косово в Північному регіоні Бесім Хоті.

Було блокування дороги в Зубіному Потоці біля Вараг і в Рударі. Нібито були поширені неправдиві новини про те, що муніципалітет буде заблокований спецпідрозділами, що абсолютно не відповідає дійсності, – заявив він.

Представники видання зазначають, що їхні джерела повідомляють й про інші випадки блокування автошляхів на півночі Косова. Окрім того, нещодавно стало відомо про сирени та постріли щонайменше у двох містах на півночі Косова.

Трохи пізніше у штабі миротворців KFOR заявили, що "відстежують ситуацію та наразі збирають інформацію".

що важливо розуміти, північ Косова заселена етнічними сербами, які негативно ставляться до відокремлення регіону від Сербії. Тому там досі користуються сербською валютою та мають сербське громадянство.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?