На Порошенка подали до суду: хто і чому
Категорія
Україна
Дата публікації

На Порошенка подали до суду: хто і чому

На Порошенка подали до суду: хто і чому
Джерело:  online.ua

Проти чинного президента України Петра Порошенко подали позов до Верховного суду. Вказано, що позивається суддя Окружного адміністративного суду Києва – того самого, який скасував націоналізацію "Приватбанку", передає ONLINE.UA.

Зазначається, що позивач вимагає визнати його бездіяльність на посаді президента, з вимогою видати указ про призначення судді на посаду і стягнути матеріальну шкоду. Справу розглядатиме Касаційний адміністративний суд Верховного суду.

"Свій позов суддя пояснив тим, що Порошенко протягом лютого-березня 2019 року всупереч вимогам закону про судоустрій і статус суддів не видав указ про його призначення. А це позбавляє суддю права на працю та доплати за вислугу років", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що 22 квітня чинний український глава підписав укази про призначення 84 суддів. А напередодні Окружний адмінсуд Києва заборонив призначати членів Вищої ради правосуддя за квотою президента. Позов стосується скасування рішення конкурсної комісії щодо відбору кандидатів для призначення президентом членів ВРП і повторного проведення відповідного конкурсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня окружний адміністративний  суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку  і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?