На пост президента Німеччини вступає автор скандальних заяв про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

На пост президента Німеччини вступає автор скандальних заяв про Росію

На пост президента Німеччини вступає автор скандальних заяв про Росію

Церемонія вступу на посаду  екс-голови МЗС Німеччини Франк-Вальтера Штайнмайера, обраного новим президентом ФРН, відбудеться 19 березня в Берліні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Читайте також: У Путіна радіють: важливий пост в Німеччині отримав противник санкцій


18 березня завершився термін повноважень Йоахима Гаука на посаді президента Німеччини, і передача влади відбудеться в президентському палаці Бельвю за участю Франка-Вальтера Штайнмайера, Йоахіма Гаука і їхніх дружин, - Ельке Бюденбендер і Даніели Штадт.


Після церемонії Гаук з дружиною покинуть палац.


Нагадаємо,  12 лютого Франк-Вальтер Штайнмаєр був обраний на пост президента Німеччини голосами 931-го делегата Федеральних зборів з 1253.


Як повідомляв ONLINE.UA, Штайнмаєр неодноразово виступав із заявами, які  експерти і аналітики вважали проросійськими. Зокрема, він заявляв, що  Росія може повернутися до складу G8 вже в 2017 році, якщо продемонструє прогрес у виконанні Мінських угод по Донбасу.


Також екс-глава МЗС ФРН стверджував, що  загрози санкцій проти РФ через конфлікт на Донбасі "нікому не допоможуть", і необхідно вести з Росією переговори.


Також  Штайнмайєр не виключав можливості ослаблення антиросійських санкцій, незважаючи на те, що бойові дії на Донбасі не припиняються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?