На премію Греммі подали пісню Drake та The Weeknd, яку створив штучний інтелект
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

На премію Греммі подали пісню Drake та The Weeknd, яку створив штучний інтелект

На премію Греммі подали пісню Drake та The Weeknd, яку створив штучний інтелект
Джерело:  online.ua

Штучний інтелект створив спільний трек з відтворенням голосів виконавців Drake та The Weeknd під назвою Heart on My Sleeve. Його подали на розгляд премії Греммі, проте ні Drake та The Weeknd не мають до пісні жодного стосунку.

Джерело: Variety

 На Греммі номінували пісню з штучним вокалом Drake та The Weeknd

Музикант Ghostwriter сам написав пісню Heart on My Sleeve, тому його можуть розглядати під час вибору переможців премії. Штучний інтелект використано для імітації голосів Drake та The Weeknd.

Ghostwriter підтвердив , що трек було представлено на найкращу реп-пісню та пісню року, нагороди, які присуджуються авторам пісні, а не її виконавцям.

Генеральний директор Академії звукозапису Харві Мейсон-молодший сказав, що пісня є абсолютно придатною для розгляду, оскільки написана людиною, незважаючи на комп'ютерний вокал.

Проте навіть якщо трек вважається прийнятним з творчої точки зору, правила Греммі вимагають, щоб пісні мали «широкий випуск, доступний по всій країні через звичайні магазини, сторонні інтернет-магазини та/ або потокові послуги».

Після того, як пісня спочатку з’явилася на YouTube і потокових сервісах, вона зникла, оскільки Universal Music, очевидно попросила її видалити.

Відтоді трек повторно завантажили неофіційні треті сторони в Інтернеті та на потокові служби. З огляду на проблеми з авторським правом, комерційна життєздатність Heart on My Sleeve є сумнівною.

 Штучний інтелект та музичні премії

У липні глава Греммі сказав: «Ми не будемо номінувати чи нагороджувати комп’ютер зі штучним інтелектом або когось, хто просто використав ШІ. Це людська нагорода, яка підкреслює досконалість, керовану людською творчістю».

Але використання допоміжного штучного інтелекту не є цілком забороненим, як у випадку з Полом Маккартні, який очищає старий вокальний трек Джона Леннона за допомогою комп’ютерних технологій у «новій» пісні Beatles.

Якщо троє чи чотири «бітли» співають на записі, і один із голосів [покращено] штучним інтелектом, це все одно живе людське виконання з більш ніж мінімальною кількістю «бітлів». Тому це було б прийнятно, — сказав Мейсон.

Читайте також:

  • ШІ може забрати у людей десятки мільйонів робочих місць — дослідження

  • Google додав штучний інтелект до програми відеодзвінків Meet. Що він зможе

  • Вчені навчили штучний інтелект шукати розумне життя у космосі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?