На проблемне ЗНО з англійської мови скаржаться учні з усієї України: в УЦОЯО відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

На проблемне ЗНО з англійської мови скаржаться учні з усієї України: в УЦОЯО відповіли

На проблемне ЗНО з англійської мови скаржаться учні з усієї України: в УЦОЯО відповіли
Джерело:  online.ua

Учні з усієї України скаржаться на погані умови проведення ЗНО з англійської мови в 2018 році. Учні незадоволені якістю звуку під час аудіювання. Український центр оцінювання якості освіти роз'яснив ситуацію.

Коментар УЦОЯО був опублікований прес-службою центру в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Якість запису - жахлива! Відкриті вікна, старий магнітофон, який скрипів, нерозбірливий текст - це називається тест на аудіювання? Однозначно, цей шматок тесту провалено! Вами провалено! І ховати голову в пісок і заявляти про проведення ЗНО з іноземної мови - це ганьба повна!"," Спробуйте сісти самі за останню парту, відкрийте вікно і слухайте аудиотекст, начитаний спікером, який, вочевидь, щось жує в момент запису",- скаржаться українські школярі на проблеми під час ЗНО з англійської мови.

У відповіді УЦОЯО йдеться, що всі апеляції учнів, які подали скарги після проходження тестування з англійської мови, будуть направлені на розгляд до регламентних комісій регіональних центрів. Також в центрі відзначили, що аудіювання з англійської мови в рамках ЗНО вперше проводилося в такому форматі і для такої кількості учнів. У той же час в центрі вказали, що багато учасників ЗНО скаржаться на вимови дикторів, підкресливши, що вона дійсно була різною, так як це необхідна вимога, щоб створити завдання різної складності для учнів з різним рівнем підготовки.

При цьому в центрі додали, що максимальні 200 балів отримає не той учень, який правильно виконав всі завдання тесту, а той учасник, які набере серед усіх більшу кількість балів.

"З огляду на це, всі учасники тестування можуть бути впевненими, що для занепокоєння немає причин. Сама система ЗНО відпрацьована досить, щоб бути не вразливою в окремих організаційних проблемах тестування", - підвели підсумок в УЦОЯО.

Як повідомляв ONLINE.UA, в 2017 році найвищу кількість балів за результатами зовнішнього незалежного тестування набрали 294 абітурієнта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?