На Рожевому озері, одному з чудес України, встановили веб-камеру — дивитися онлайн
Категорія
Культура
Дата публікації

На Рожевому озері, одному з чудес України, встановили веб-камеру — дивитися онлайн

На Рожевому озері, одному з чудес України, встановили веб-камеру — дивитися онлайн
Джерело:  online.ua

Помилуватися фантастичними видами Генічеського озера, одного з найбільших, відомих і красивих рожевих озер України, тепер можна в будь-який час з будь-якої точки світу. Це стало можливим завдяки новій онлайн веб-камері, яку було встановлено з ініціативи голови Щасливцевської сільської ради Віктора Плохушко. Це єдина веб-камера такої якості, що відкриває вид на одну з топових пам'яток півдня України, повідомляють на сайті сільради, передає ONLINE.UA.

Генічеське рожеве озеро знаходиться на півночі Арабатської Стрілки у крихітному селі Приозерне. Відоме воно водою дивного червоно-рожевого кольору (в літній час), який утворюється в результаті діяльності мікроскопічних водоростей виду Dunaliella salina - це одні з небагатьох живих організмів, здатних жити в настільки солоній воді. Для захисту від сонячного світла вони виробляють β-каротин - жовто-помаранчевий пігмент, що надає воді червонуватий відтінок. Чим спекотніше і сухіше літо, тим більше насиченим він стає, формуючи на Генічеському озері майже марсіанські пейзажі.

Ще в середні століття тут виник соляний промисел, але сьогодні про нього нагадують лише решту з тих пір дерев'яні стовпчики, які розділяли озеро на сектора - чеки. Вони в тому числі роблять Рожеве озеро впізнаваним і дозволяють отримати фантастичні фото. Втім, приїжджають сюди не тільки за чарівними фотознімками, а й щоб оздоровитися: рапа і грязі озера насичені безліччю корисних мікроелементів, включаючи бром, магній і натрій.

Нинішнього літа через карантинні обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19, Генічеське озеро стало місцем паломництва тисяч українців, а Арабатська стрілка - мабуть, найпопулярнішим курортним регіоном, який відомий не тільки теплим морем і просторими піщаними пляжами, але і масою природних пам'яток.

«Ми давно мріяли встановити тут суперсучасну веб-камеру, яка дозволила б ще більшій кількості людей побачити неймовірну красу Рожевого озера, - каже голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко. Сьогодні це завдання, нарешті, реалізовано - з нею відмінно впоралися наші партнери з НІАП «Кирилловка.Укр», які, до речі, встановили за останні 2 роки вже більше 15-ти онлайн-трансляцій для популяризації курортів і визначних пам'яток Арабатської Стрілки».

Онлайн-трансляцію з Рожевого Озера в реальному часі можна подивитися за посиланнями:

Веб-камера на Генічеському рожевому озері веде безперервну онлайн-трансляцію в UltraHD-якості з підтримкою звуку. Вона працює цілодобово 365 днів у році, дозволяючи в режимі реального часу спостерігати, як змінюються озерні пейзажі в різний час доби і в залежності від сезону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?