На розмінування України може знадобитися 35 років — Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

На розмінування України може знадобитися 35 років — Резніков

На розмінування України може знадобитися 35 років — Резніков
Джерело:  online.ua

Олексій Резніков зазначив, що на розмінування України може піти більше 35 років. Україні критично не вистачає саперів.

Джерело: hromadske

Скільки років потрібно на розмінування України

Повідомляється, що під час Українсько-американського форуму, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що розмінування в Україні з поточними ресурсами може зайняти до 35 років, але застосування спеціальної техніки може прискорити цей процес.

За словами міністра, на даний момент Україні не вистачає достатньої кількості саперів. Раніше він вказував на необхідність мінімум 5 тисяч фахівців для проведення розмінування.

Я вважаю, що нам потрібно ліцензувати кілька тисяч військових, кілька тисяч фахівців з ДСНС, а також необмежену кількість приватних кооператорів. Тому, якщо ми продовжуватимемо працювати з поточним темпом, то це займе близько 35 років. Але якщо ми зможемо прискорити та технологічно змінити ситуацію, то ми зможемо впоратись протягом 10 років, - підкреслив Резніков.

Збільшується кількість постраждалих від замінування України

З приходом весни та посиленням сільськогосподарської діяльності в Україні збільшуватиметься кількість жертв від мінування. На повне розмінування знадобиться щонайменше десятиліття.

Зазначається, що найбільше від замінувань постраждали Херсонська та Харківська області, окремі частини яких раніше перебували під російською окупацією.

За словами відомства, саме з приходом весни та збільшенням залученості українців до сільськогосподарської діяльності ризик натрапляння цивільних осіб на міни зросте.

Дані розвідки повідомляють, що з початку вторгнення було зареєстровано понад 750 постраждалих від мін серед мирних жителів – кожною восьмою була дитина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?