На самоізоляцію підуть всі - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

На самоізоляцію підуть всі - українцям зробили важливе попередження

На самоізоляцію підуть всі - українцям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Вже завтра в Україні розпочинається новий навчальний рік, але освітній процес буде проходити за новими правилами в умовах адаптивного карантину. Напередодні 1 вересня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі українського телеканалу нагадав українцям, як будуть працювати школи в період пандемії коронавіруса. Він підкреслив одну важливу рекомендацію і попередив, що якщо COVID-19 діагностують хоча б у одного учня, весь клас повинен буде пройти двотижневу самоізоляцію, передає ONLINE.UA.

"Чітка рекомендація: якщо хоча б один учень в класі буде інфікований і буде встановлений діагноз коронавірусна хвороба, то весь клас буде вважатися як близькі контакти. І всі діти з цього класу підуть на самоізоляцію на 14 днів", - заявив Ляшко.

Важливо відзначити, що 1 вересня в школу зможуть піти все учні, крім тих, хто проживає в регіонах, включених в "червону" зону. На дистанційне навчання школи переходитимуть тільки в разі потрапляння міста або регіону в "червону" карантинну зону. МОЗ рекомендував навчальним закладам по можливості проводити заняття під відкритим небом, початок навчання розвести в часі - наприклад, початкова школа починає перший урок о 08:30, а старша о 08:45.

Згідно з рекомендаціями ЦГЗ України, навчання в школах з 1 вересня буде проходити за такими правилами:

  • Працівники загальноосвітніх навчальних закладів повинні: поширювати серед учнів інформацію про заходи профілактики, стежити за самопочуттям і здоров'ям учнів, дотримуватися правил респіраторної гігієни, міняти маску кожні три години.

  • Керівництво навчального закладу зобов'язано: забезпечити розробку алгоритму дій у разі реєстрації випадків COVID-19 і затвердити новий графік навчання, щоб запобігати скупчення учнів.

  • Час початку і закінчення занять для класів і груп має бути різним.

  • Вхід до закладу освіти дозволяється тільки працівникам, учням та людям, які супроводжують осіб з інвалідністю.

  • Вхід в установи освіти учнів дозволяється тільки при наявності маски або респіратора. Маски під час занять можна не використовувати. Під час пересування носіння маски обов'язково для всіх, крім учнів 1-4 класів.

  • На всіх входах до установ повинні бути місця для обробки рук антисептичними засобами. Обробка антисептиками доцільно в разі відсутності доступу до проточної води. Основним заходом гігієни є миття рук з милом.

  • Після кожного заняття необхідно провітрювати приміщення не менше 10 хвилин.

  • Після занять необхідно продезінфікувати поверхні: дверні ручки, столи, місця для сидіння, поручні тощо.

  • У їдальнях відстань між столами не повинна бути менше 1,5 м. Сидіти за ними можуть не більше 4-х чоловік.

  • У закладі має бути централізований збір і утилізація використаних засобів індивідуального захисту.

  • У разі підтвердження випадку COVID-19, всі учні класу проходять самоізоляцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні 31 серпня виявили 2141 нових випадків захворювання коронавірусом. Загальна кількість хворих вже перевищує 120 тисяч осіб. В РНБО попередили українців, що якщо вони не будуть дотримуватися карантинних обмеженнь, то вже в жовтні число хворих в країні збільшиться в три рази.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?